Naptár

Betöltése

  Az oroszlányi oroszlánbarlangban

  2014. Október 01.
  7 éve
  A házigazdák egy év híján negyedszázadot játszottak az NB II-ben, ahonnan nyáron váltottak jegyet a második vonalba. Mint megtudtuk: a mostani idényben kiváltképp tapasztalatot szereznének, mivel úgy számolnak, hogy a feljutás utáni első évad a legnehezebb. Elsődleges céljuk, hogy bennmaradjanak a ligában, majd apránként lépegetnének előre. Miután a soraikban rutinos, A-csoportban is vitézkedett sportolók is vannak, nem lesz könnyű ellenük Kámán Tamáséknak.

  – Már csak azért sem, mert az otthonuk, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok egy oroszlánbarlang, a nézőtér közel van a pályához, a szurkolóik pedig vehemensek. Előfordult már, hogy ott a vendégcsapatot inzultus érte – mondta Naményi Miklós, a Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője. Ugyan a mostani szezonra megkapták a hatósági szervektől az engedélyeket, hogy a katlanban NB I/B-s összecsapásokat rendezzenek, ennek érdekében eszközöltek is szükséges felújításokat, ám a jóváhagyást az első problémánál visszavonhatják.

  – Végül minden illetékes szerv rábólintott a régi-új csarnokuk használatára, ám a küzdőtér így is – a szabályok engedte határokon belül – kisebb méretű lett – tette hozzá Petőfi Áron vezetőedző. Persze nekünk nem elsősorban ezzel kell foglalkoznunk. A Gumiflex 45. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa tanulságait levontuk, tudjuk, hogy van még miben fejlődnünk. A felkészülésünk összességében jól sikerült, amit elterveztünk, azt el is végeztük. Lehet, hogy a csoportban újonc a vetélytársunk, de a keretében tapasztalt játékosok is vannak, akik meghatározhatják egy gárda arculatát. Persze nincs ez másképp nálunk sem. Jobban örültem volna, ha az első találkozónkat nem a parázs otthonukban vívjuk, de tudom: ez nem kívánságműsor. Ezzel együtt nyerni szeretnénk az évadnyitón, ami egy koncentrált, fegyelmezett játékkal sikerülhet. Szerencsére nálunk mindenki ott van a fedélzeten, csak kisebb betegségek és sérülések jelentkeztek az erő-gyűjtés során.

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink