Naptár

Betöltése

  Fegyelmezetten és pontosan

  2017. November 16.
  4 éve
  Kosárlabdázóink az NB I/B Piros-csoport múlt heti körében komoly ellenállásba ütköztek, ám ami a legfontosabb: a Miskolci EAFC-vel szemben, hosszabbításban megszerezték zsinórban a hetedik sikerüket (76-73). Gárdánkat meglepte a vetélytárs, emiatt Ryan Cookék nehezen vetkőzték le a bénultságukat, nem könnyen lettek úrrá az idegességükön. Egy ideig képtelenek voltak kihozni magukból a legtöbbet, nem lelték a gyűrűtől való távolságot (…a lefújásig tizenhét büntetőt rontottak el), a felek közötti különbség a küzdeni tudásuknak köszönhetően nőtt. A nagyszünet előtt kidomborodott ugyan a bakonyiak nagyobb kompetenciája, ám a koncentrációhiányuk miatt nem tudtak végérvényesen rátérni a helyes útra. Később is választottak rossz megoldásokat, majd a záró felvonásban jött a holtpont: a játékuk szétesett, a kimaradt dobásaik pedig megbosszulták magukat. A „túlórában” is hibáztak, a szurkolóikat infarktus közeli állapotba hozták, de legalább nyertek.

  Amennyiben a tabellára pillantunk, a második helyezett Körtélyesi Gergelyéknek hétvégén könnyebb dolguk lehet, hiszen az angyalföldiek – két diadallal és hat vereséggel – tizenkettedikek. A zajló évadban a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE-t (82-79) és a Knipl Kft. Bonyhádi KSE-t (59-76) mattolták, utóbbiakat idegenben és éppen a minap. Vagyis a Katona Róbert, Andrássy Géza és Peringer Balázs tolta együttesüket nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni.

  – A napokban próbáltuk rendezni a sorokat, mert bár legutóbb nem kaptunk ki, viszont nem fogtunk ki jó napot, sok hibával vitézkedtünk a MEAFC ellen – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Egy szó, mint száz, megdolgoztunk a sikerért, ugyanakkor jó néhány lehetőséget adtunk a másik oldalnak. Ettől most eltekintenénk, tanulnánk az akkori „mulasztásainkból”. Ezúttal sem játszhatunk kényelmesen, inkább figyelmesen, fegyelmezetten és pontosan. A múltkorinál könnyebben pörögnénk fel. Tiszteljük a fővárosiakat, de mi most is főként magunkkal törődünk, így hatékony védekezéssel, tetszetős csapatjátékkal, gyors akciókkal, „egyszóval”: élvezetes és látványos kosárlabdával szolgálnánk.

  Fotó: foto24.hu
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink