Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: CKE – Veszprém

2022. Október 30.
1 éve
November 2-án, 18:30-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely ezen a héten két mérkőzést is játszik. A még győzelem nélkül álló bakonyiak ahhoz a CKE-hez látogatnak, amely egy sikerrel áll hat forduló után. A találkozót nem Cegléden, hanem a szolnoki Tiszavirág Arénában rendezik. Hasonló erejű csapatok összecsapására van kilátás a felek eddigi eredményei alapján, azaz reménykedhetnek a veszprémi drukkerek, hogy kedvenceik ezúttal begyűjtik a két pontot.
 
A Cegléd az előző szezonban harmincöt meccséből harmincat megnyert az NBI/B Zöld csoportjában, a rájátszásban hibátlanul teljesített és a döntőben legyőzte az Újpest MT-t. Ezzel megnyerték 2021/22-es Zöld csoportos bajnokságot és feljutottak a Piros csoportba.
 
Az aktuális idényben eddig egy győzelem és öt vereség áll a nevük mellett. A nyitófordulóban az NKA Pécs otthonában kikaptak 93-71-re, ám utána odahaza nyerni tudtak a TF-BP ellen 90-80 arányban. Majd jött egy verség Nagykőrösön (80-61) és otthon a PVSK ellen (68-98). Az ötödik fordulóban szoros meccset játszottak Jászberényben, többször is vezettek, ám végül a hazaik nyertek tíz ponttal (89-79). A legutóbb is idegenben játszottak, akkor a Vasassal szemben maradtak alul Siska János tanítványai 84-60-ra.
 

A ceglédiek legponterősebb játékosa Csaba György tizenhárom pontos átlagával, és a csapat soraiban szerepel az egykori veszprémi Lógár Bence is, aki meccsenként tíz pontot tesz hozzá az összteljesítményhez, ezzel ő a CKE harmadik legtermelékenyebb embere.
 
 A Veszprém Kosárlabda Klub továbbra is azon van, hogy megszerezze első győzelmét. Erre nem volt azonban reális esélye a legutóbbi fordulóban, hiszen a bombaerős, az A csoportba való azonnali visszajutást célul kitűző Pécsi VSK-VEOLIA vendégeskedett a Vetési Gimnáziumban, és nyert 54-101 arányban. Így a veszprémiek mérleg most null-hat, aminek javítására lehet reális esélye Szabó Péteréknek ezen a héten, előbb szerdán Szolnokon a CKE ellen, majd szombaton odahaza a Vasas ellen.
 
A Cegléd elleni meccsről várhatóan lesz online stream a CKE YouTube csatornáján. Érdemes lesz tehát követni ott az eseményeket, és szurkolni Naményi Márk együttesének, hogy meglegyen az első diadal.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: Ulrich Tamás és cegledike.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink