Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: MAFC – Veszprém

2022. December 14.
1 éve
December 17-én, szombaton, 17:30-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza, immáron annak második felébe lépve, hiszen a tizennegyedik forduló összecsapásai következnek. A Veszprém Kosárlabda Klub a MAFC otthonában lép majd parkettre a Gabányi László Sportcsarnokban
 
Soron következő ellenfelünkkel a nyitófordulóban mérkőztünk meg, és szenvedtünk vereséget 66-99 arányban. Már akkor is érződött, hogy a MAFC komoly erőt fog képviselni ebben az idényben, amit az azóta eltelt idő eredményei is bizonyítanak. Jelenleg ugyanis a tabella ötödik helyén áll kilenc győzelemmel és négy vereséggel, pontazonossággal a anegyedik DEAC U23-mal. Olyan csapatok skalpjait sikerült begyűjteniük, mint az A csoportba erőteljesen visszaigyekvő PVSK (82-72). Vereségeiket pedig a DEAC U23 (59-58), a Jászberény (63-83) és az NKA (101-74) ellenében gyűjtötték be, valamint a legutóbbi meccsükön is kikaptak végül a  Vasas otthonában 92-82-re.
 
 
A fővárosiak legponterősebb játékosa a rutinos Tóth Péter, aki 18,9 pontot tesz hozzá a közöshöz meccsenként, de mindenképpen kiemelendő az őt a házirangsorban követő Bordács Soma is, aki 14 pontja mellé még 12,3 lepattanót is átlagol, ami nagyban hozzájárul a 28,1-es VAL átlagához is.
 
A Veszprém Kosárlabda Klubnak az alapszakasz felénél nulla győzelemmel és tizenhárom vereséggel áll, ugyanis a múlt hétvégén a bakonyiak 91-111-re végeztek Madár András (kisebb húzódás) és Birkás András (betegség) hiányában a DEAC U23 ellen a Vetési Gimnáziumban.
 
Szerdán jelentette be Klubunk, hogy a vezetőedzői poszton változás történik, és játékosunk, Horváth Ákos váltja Naményi Márkot a szakmai stáb élén, utóbbi a továbbiakban másodedzőként segíti majd a csapatot.
 
2022 utolsó meccse előtt erőcsatár-centerünket, az előző mérkőzésen 23 pontot,10 lepattanót és 35-ös VAL-mutatót elérő Orgona Gergőt kérdeztük meg, aki a következőket mondta el: „A MAFC egy összeszokott csapat jó játékosokkal, akiknek a szezon első fele jól sikerült. Sajnos a mi szezonunkról ez egyáltalán nem mondható el eddig, de ezen szeretnénk változtatni a lehető leghamarabb. Erre lehet ez egy jó meccs, hiszen egy jó csapat ellen rengeteget tudunk mi is tanulni. Nehéz találkozóra számítok, de tudom, hogy a legjobb tudásunk szerint fogunk játszani. A szurkolóknak köszönjük az eddigi támogatást, hiszen ebben a nehéz helyzetben is kiálltak a csapat mellett, és bíztattak minket az utolsó sípszóig. Remélem továbbra is segítenek majd minket, és meg lesz az első győzelem minél hamarabb.”
 
A MAFC elleni találkozóról nem lesz élő online közvetítés, így a hunbasket.hu élő szöveges tudósítását követve lehet szurkolni azért a fiúknak, hogy begyűjtsék a két pontot, amely nagy bravúrnak számítana. De mint tudjuk, egy rangadón bármi megtörténhet.
 
Hajrá Veszprém!
 
 
Fotók: Ulrich Tamás

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink