Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Óbuda – Veszprém

2022. Március 17.
2 éve
Az NBI/B Piros csoportjának alapszakaszában, annak is az utolsó előtti, azaz huszonötödik fordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub az Óbudai Kaszások otthonában lép pályára. A találkozót március 19-én, szombaton 17:00-tól rendezik a Kaszások Sportcsarnokban. Mindkét fél számára fontos, hogy a maximális pontszámot gyűjtse be, hiszen a fővárosiaknak még van esélye a rájátszásra, míg a bakonyiak szeretnék minél jobb helyről kezdeni a playoffot.
 
Az Óbuda az elmúlt öt meccséből hármat megnyert, amelyből egy, a BKG elleni győzelem mindenképpen említésre méltó. A Kaszások még február közepén 69:80-ra nyertek a rossz dobóformát kifogó szigetszentmiklósiak otthonában. Majd győztek Baján is, 80:98 arányban. Ezt két vereség követte, előbb odahaza az NKA ellen (54:78), majd a Honvéd vendégeként (88:71). A legutóbbi fordulóban azonban ismét két ponttal gazdagodtak, méghozzá Pápán (82:88).
 
A legponterősebb játékosuk január óta szerepel soraikban, Sedin Karavdic személyében. A szlovén center 18,5 pontot átlagol, amihez még begyűjt 9,3 lepattanót meccsenként. Ez utóbbi mutatóban szintén a legeredményesebb a Kaszásoknál.
 
A Veszprém nincs a legjobb periódusban, hiszen az elmúlt hét napban két meccsét is elveszítette. Előbb hazai pályán az NKA Pécs elleni, rangadónak titulálható bajnokit 69:79-re, úgy hogy az utolsó negyed kezdetén még tíz ponttal vezettek Szabó Péterék, ám a csapat elfáradt a találkozó végére. Ezt követően jött a szerdai Hepp Kupa negyeddöntő a Vasas Akadémia vendégeként, amely a fővárosi alakulat 89:76-os győzelmével és továbbjutásával ért véget.
 
 

A két együttes első alapszakaszbeli meccsét decemberben rendezték Veszprémben, amely találkozó utánra szervezte Klubunk jubileumi, hetvenedik születésnapi rendezvényét is. Az eseményhez méltóan a piros-szürke csapat nem is okozott csalódást, és a kissé akadozó kezdést követően végül győztesen hagyta el a pályát (92:79).
 
Az Óbuda jelenleg tizenegy győzelemmel és tizenhárom vereséggel úgy kilencedik az alapszakasz tabelláján, hogy megegyező pontszámmal rendelkezik, mint az előtte álló TF-BP, azaz a két csapat közt nagy versenyfutás várható a még rájátszsát érő nyolcadik helyért az utolsó két fordulóban. Éppen ezért extra motivált házigazdára számíthat Zeljko Lukajoc együttese, amely szintén pontazonossággal áll az előtte, a hatodik helyen tanyázó MAFC gárdájával. Mivel a fővárosiak Jászberényben lépnek majd pályára szombaton, így adott az esély az előzésre.
 
Szurkoljunk a veszprémi fiúknak ezúttal is, hogy sikerüljön megnyerniük ezt az összecsapást, és feljebb lépjenek a tabellán. A meccsről stream ugyan nem lesz, de az MKOSZ élő szöveges közvetítését figyelemmel lehet követni.
 
Hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink