Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: PVSK - Veszprém

2023. Január 30.
1 éve
Február 4-én, szombaton, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely Pécsre utazik, hogy a Pécsi VSK-Veolia vendégeként próbáljon meg meglepetést okozni a PVSK NKA Csarnokban.
 
A Baranya megyeiek az előző szezonban még az „A” csoportban szerepletek, ám onnan kiesve most azon vannak, hogy azonnal visszakerüljenek oda. Ezen tervük azonban egyelőre nem tűnik olyan könnyen kivitelezhetőnek, ugyanis az alapszakasz tabellájának harmadik helyén állnak jelenleg, négy vereséget is elszenvedve eddig. Előbb a nyolcadik fordulóban a BKG vendégeként kaptak ki 94-77-re némi meglepetésre, majd a MAFC otthonában is 82-72-re. December 10-én a városi rivális NKA-tól szenvedtek huszonötpontos vereséget idegenben (83-58), amelyet követően Juhász Olivér vezetőedző és a klub közös megegyezéssel felbontotta a szakember szerződését. Az együttes új vezetőedzője Szrecsko Szekulovics lett, akivel kizárólag győzelmeket szereztek, egészen a múlt hétvégéig, amikor is a fővárosban 73-71 arányban maradtak alul a Vasas Akadémiával szemben. Egy másik, veszprémi szempontból is érdekes személyi változás a PVSK keretében, hogy január közepén egykori játékosunk, Füzi Róbert kérte szerződése felbontását, és a több játéklehetőség reményében a Phoenix-MT Fót gárdájához igazolt.
 
 
A Veszprém és a PVSK szezonbeli első meccsét október 29-én rendezték a Királynék városában, és 54-101 arányban mért nagy vereséget a hazaiakra a Baranya megyei együttes. A vendégeknél Charles Harler 17, az ex-veszprémi Tóth Norbert 13, Horti Bálint és Németh András pedig 12-12 pontot szerzett, míg a hazai oldalon Szabó Péter 15 és Orgona Gergő 12 pontja volt csupán a kétszámjegyű teljesítmény.
 
A Veszprém azonban most eddigi legjobb formájában várhatja a két fél újabb ütközetét, hiszen az előző fordulóban megszerezte első győzelmét az alapszakaszban, méghozzá meggyőző játékkal és jelentős különbséggel, 96-80 arányban. A tejes kezdőcsapat remek teljesítményt nyújtott, de a padról beszállva Birkás András és Szeifert Zalán is sokat hozzátett a győzelemhez.
 
A múlt szombati diadal egyik tevékeny részese volt a szezon közben igazolt Kis Raul, aki 17 pontot, 11 lepattanót valamint 3-3 gólpasszt és labdaszerzést tett hozzá a közöshöz. A 26 éves és 206 cm magas, több poszton is bevethető játékost kérdeztük a soron következő kihívásról: „Nagyon örülünk, hogy végre megszereztük első győzelmünket, azonban rengeteg munka áll még előttünk. A PVSK jó játékosokból álló kerettel rendelkezik, nagyon erősek magas poszton, ezért kulcsfontosságú lesz, hogy csapatként játsszunk. Mindent megteszünk, hogy ismét győztesen távozzunk a parkettről. Köszönjük szurkolóinknak az eddigi biztatást.”
 
A szombati mérkőzést élőben fogja közvetíteni a PVSK Pécsi Vasutas Sportkör YouTube csatornája. Érdemes lesz figyelemmel követni a találkozót, és szurkolni Horváth Ákos csapatának, hiszen ha van pillanat, amikor az első osztályba már az idén visszajutni vágyó együttes ellen meglepetésre van esélye Madár Andráséknak, akkor ez a meccs lehet az.
 
Hajrá, Veszprém!
 

Fotók: Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink