Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Salgótarján – Veszprém

2022. Január 13.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub január 15-én, szombaton 18:00-tól ezúttal Salgótarjánban lép pályára. Teszi mindezt két vereséggel a háta mögött, ráadásul két fájó fiaskóval, hiszen mindkét esetben karnyújtásnyira, egy dobásnyira volt a győzelem vagy éppen a hosszabbítás kiharcolása a rangadónak számító meccseken.
 
Előbb a listavezető Budapesti Honvéd ellen, hazai pályán maradt alul egy ponttal, 78:79 arányban a piros-szürke együttes 2022 első összecsapásán. Ekkor Horváth Ákos és Dancecs András tripláival került „lőtávolon belülre” a hazai csapat a végjátékban, majd utóbbi meccsnyerő kísérlete leperdült a gyűrűről. A három nappal későbbi, Vasas elleni pontszegény találkozón (56:53) szintén Dancsecs vezette az egyenlítésért a rohamot, ám ekkor Füzi Róbert dobása volt pontatlan, amely ez esetben a ráadást eredményezhette volna. Most azonban volt egy hete Zeljko Lukajic irányította szakmai stábnak, hogy felkészítése a csapatot a soron következő feladatra.
 
A Salgótarjáni KSE felemásan kezdte 2022-t. Múlt vasárnap ugyanis Pápán diadalmaskodott tíz ponttal, 72:82-re, ugyanakkor hazai pályán kikapott két ponttal az Óbuda Kaszásoktól 88:90 arányban. A Nógrád megyeiek így négy győzelemmel és tizenegy vereséggel állnak a tabella tizenkettedik helyén. Legjobb pontszerzőjük Veljko Dragasevic a maga 16,7 pontos átlagával. A két csapat szezonbeli első meccsére még októberben került sor Veszprémben. Akkor a házigazda magabiztosnak tűnő eredménnyel, ám három negyednyi szoros küzdelem után múlta felül a vendégeket 114:81-re.
 

Csapatunk fiatal irányítója, Birkás András a következőket mondta el a szombati találkozóról: „Szeretnénk kijavítani az előző két szoros vereségünket szombaton. Nehéz mérkőzés lesz, ugyanis vannak új játékosai a Salgótarjánnak a legutóbbi egymás elleni meccs óta, de azért megyünk oda, hogy megnyerjük a találkozót.”
 
A Veszprém jelenleg kilenc-hatos mérleggel rendelkezik, és a tabella hatodik helyén áll, egyenlő pontszámmal az ötödik helyezett Vasassal, valamint egy ponttal lemaradva a harmadik és negyedik helyezett BKG-tól és NKA-tól. Ideje tehát javítani a mérlegen és az alapszakaszban elfoglalt helyezésen.
 
Szurkoljunk ismét Szabó Péteréknek, hogy visszatérjenek a győzelem útjára, tovább harcolva a minél jobb alapszakaszbeli helyezésért. A találkozóról lesz élő közvetítés a Sport Salgó Kft. YouTube csatornáján, ezen a linken. Kövessük minél többen a meccset és buzdítsuk a távolból is a fiúkat!
 
Hajrá Veszprém!
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink