Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Salgótarján – Veszprém

2022. November 18.
1 éve
November 20-án, vasárnap, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely a Salgótarjáni KSE otthonában lép majd pályára, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban
 
A legutóbb a felek a 2021/22-es bajnokság alapszakaszában találkoztak. Először októberben csaptak össze Veszprémben, és nyertek magabiztosan, 114-81 arányban Szabó Péterék. A salgótarjáni mérkőzésre januárban került sor, és akkor is meggyőző, tizennyolc pontos különbséggel tudtak diadalmaskodni a bakonyiak (72-90). A bajnokságot a Salgótarján végül a kilencedik helyen zárta.
 
A nyáron távozott a SKSE vezetőedzője, Király Márió, akinek a helyét a csapat korábbi játékosa, a huszonhét esztendős Dániel Péter vette át. A játékosok közül távozók névsora rövid, mindössze Valentino Karanfilovszki és Steve Rosemond folytatta máshol a pályafutását. A hátvédsorba érkezett Geiger Bálint, akinek remekül sikerült a tavalyi éve Győrben, míg a hasonló poszton bevethető Vas-Teplán Miklóst a fiatalkontingens megerősítése érdekében igazolták át az Óbudai Kaszások csapatától. Visszatért hozzájuk Ceglédről a horvát irányító, Dominik Herendic. Az augusztusi felkészülést elkezdő tizenöt játékos közül hatan is helyi fiatalok voltak. A már tavaly is több-kevesebb lehetőséghez jutó Monye Martin-Monye Jonatán-Kiss Áron trió kiegészült három tinédzserrel, akik tavaly az U16-os bajnokság országos főtábláján, majd később a felsőházi rájátszásban bontogatták a szárnyaikat, név szerint Cserényi Marcellel, Cserényi Martinnal és Balázs Mártonnal. Az említett fiatalokon és az új igazolásokon kívül továbbra is a csapatukat erősíti Molnár Marcell, Veljko Dragasevic, Nshimba Joel, Hargitai Krisztián, Takács András és Kuttor Gergő is.
 

Eddig felemás 2022/23-as szezont tudhat magáénak a Nógrád megyei együttes, hiszen négy győzelem és négy vereség áll a nevük mellett, ezzel hetedikek a tabellán. A nyitófordulóban szoros meccsen, csupán  két ponttal kaptak ki a DEAC U23-tól (72-74), majd a MAFC-cal szemben maradtak alul a fővárosban (95-71). Ezt követően megszerezték első győzelmüket otthon az Óbudai Kaszások ellen (73-64), míg az NKA Pécs vendégeként csak egy pontot gyűjtöttek be (65-82). A TF-BP ellen ugyanakkor győzni tudtak idegenben (94-101), akárcsak hazai pályán a Nagykőrőst fogadva (105-58). Pécsett a PVSK ellen is vereséget szenvedtek (100-83), majd CKE-t küldték haza vereséggel (84-74). Érdekesség, hogy utóbbi csapat azonban búcsúztatni tudta őket a Hepp Kupa 2. fordulójában, Salgótarjánban, október végén (64-89). A SKSE legeredményesebb játékosa a 14,3 pontot átlagoló Veljko Dragasevic, de Dominik Herendic, Molnár Marcell és Takács András is 12 pont felett tesz hozzá a közöshöz meccsenként.
 
A Veszprém Kosárlabda Klubnak sem sikerült megszakítania a rossz sorozatát az előző fordulóban sem. Múlt pénteken az immáron Horváth Ákost és Kis Attila Rault is soraiban tudó bakonyi alakulat vereséggel távozott Jászberényből (85-54), majd otthon kiesett a Hepp Kupából csütörtökön, a Dávid Kornél KA ellenében (69-86). A két új játékos csapatba való beépítése az egyik kulcsfeladat jelenleg Naményi Márk vezetőedző és az egész keret számára. Bízzunk benne, hogy gyorsan halad ez a folyamat, és a két új csapttag segítségével, akárcsak a többiek jó játékával sikerül begyűjteni az első győzelmet most vasárnap.
 
A Salgótarján elleni találkozóról élő online közvetítés lesz a vendéglátónk, Sport Salgó Kft. elnevezésű YouTube csatornáján. Szurkoljunk a fiúknak, hogy a csütörtöki kupasiker után a bajnokságban is összejöjjön a győzelem.
 
Hajrá Veszprém!
 

Fotók: Fux Marcell és skse.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink