Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Vasas - Veszprém

2022. Március 13.
2 éve
Egy hónap késéssel a többiekhez képest a Vasas Akadémia és a Veszprém Kosárlabda Klub is lejátssza egymás elleni negyeddöntőjét a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában. A találkozóra március 16-án, szerdán, 18:30-tól kerül sor a budapesti Sport 11 Sportcentrumban.
 
A Debrecenben április 1-én és 2-án megrendezésre kerülő négyes döntő másik három résztvevője tehát már ismert, hiszen február elején a Budapesti Honvéd SE 74:59-re legyőzte Pécsi VSK-CARGATE együttesét, majd közel két héttel rá a Budafok a Békéscsabai KK-t múlta felül 80:58-ra, míg a MEAFC-Miskolc a TF-BP-et 70:65-re. Hozzájuk csatlakozhat szerdán a Vasas vagy a Veszprém, ráadásul az ellenfelük is adott, mivel a sorsolás már megtörtént: a Zöld-csoportban szereplő MEAFC-Miskolc vár majd a meccs győztesére.
 
A piros-kékek a bakonyiakhoz hasonlóan a második fordulóban kezdték el a kupaküzdelmeket október közepén, és az NBII/B-s TF-BP SE-t győzték le 51:64-re. Ezután következett az NBII/A-s Újpest MT, amelyet csupán két ponttal múltak felül, 68:70-re, ám tették mindezt úgy, hogy a félidőben még tizenkilenc ponttal vezettek, és onnan engedtek ki. Ezután az NBII/B csoportját vezető Honvéd Ludovika volt az ellenfél, ám a papírformának megfelelően ezt a párharcot is megnyerték Medve Mátéék, méghozzá meggyőző fölénnyel 54:83-ra.
 
A Veszprémnek ezzel szemben valamivel keményebb volt a sorsolása, hiszen előbb az OSE Lions II. csapatát múlták felül Oroszlányban 86:99 arányban, majd az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t fogadták vendégül a Vetési Gimnáziumban és győzték le magabiztosan, 122:63-ra. Ezután következett a hazai Conoil Pápa KC elleni meccs, amit szintén megnyertek Szabó Péterék, méghozzá tizenegypontos hátrányból visszakapaszkodva 103:99-re.
 

 
A két gárda a bajnokságban nagyjából hasonlóan teljesít, habár a Vasas az eddigi huszonnégy forduló alatt kettővel több győzelmet számlál, 15-9-es mérleggel a tabella ötödik helyén állva, míg a Veszprém 13-11-eggyel a hetediken. Ezt a kétgyőzelemnyi különbséget pont az egymás elleni összecsapásaik adják. Az alapszakaszban ugyanis már megmérkőztek egymással kétszer, és mindegyik alkalommal, még ha nagyon szoros, egylabdás meccsen is, de a fővárosiak voltak a jobbak. Előbb Veszprémben, októberben elején, 81:83 arányban nyertek a piros-kékek, majd januárban Budapesten 56:53-ra. Egyik alakulat sincs a legjobb formában, hiszen a Vasas az elmúlt öt meccséből a bajnokságban kettőt nyert meg, míg a Veszprém csupán egyet.
 
Tehát az előjelek és a hazai pálya előnye is inkább a Vasast jelzi a találkozó esélyesének, ám a kuparendszer szépsége pont abban rejlik, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, márpedig egy meccsen bármi megtörténhet. Ez a veszprémi csapat pedig bárhol, bárkivel képes felvenni a versenyt!
 
A szerdai összecsapásról nem lesz élő közvetítés, de az MKOSZ oldalán lehet majd követni az eredményt és a statisztikák alakulását. Buzdítsuk minél többen a fiúkat akár a helyszínen, akár a távolból, hogy sikeresen megtegyék az utolsó lépést a Hepp Kupa négyesdöntője felé.
 
Hajrá Veszprém!
 
Fotók: vasasbasketball.hu és veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink