Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém - CKE

2023. Február 06.
1 éve
Február 11-én, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely ezúttal ismét odahaza, a Vetési Albert Gimnáziumban lép majd parkettre, ellenfele pedig a CKE lesz. Leendő ellenfelünk tizenegyedik a tabellán, hat győzelemmel és tizenhárom vereséggel, így a javuló formában lévő, és két hete első sikerét megszerző bakonyi együttes bizakodhat abban, hogy ezúttal is itthon tudja tartani a két pontot.
 
A két csapat november eleji összecsapását Szolnokon rendezték, és hiba vezetett a nagyszünetben még 45-47-re a Veszprém, a CKE főleg remek negyedik negyedbeli játékának köszönhetően 94-77-re nyert. A hazaiaknál Karavdic 21, Kovács 18 pontot szerzett, míg a vendégektől Orgona 26 és Szabó 19 egységgel vitte prímet.
 
A Ceglédnek akkor az volt a második győzelme, és azóta még négyet bezsebelt. Legyőzték otthon a BKG-t (97-83), némi meglepetésre a DEAC U23-at (80-76) is, majd idegenben az Óbudát (83-97) és ismét odahaza a Nagykőröst (90-72). Ugyanakkor szintén figyelemre méltó eredményeknek tekinthetők a részükről, hogy a múlt hétvégén csupán két ponttal, 68-70-re kaptak ki a Vasas otthonában, míg azelőtt két héttel csak három ponttal a PVSK vendégeként (93-90). Mindez egyértelműen azt jelzi, hogy egy jó formában lévő és veszélyes együttes érkezik most szombaton a Királynék városába.
 

 A Veszprém Kosárlabda Klub utolsó januári meccsén, odahaza megtörte a jeget, és megnyerte első bajnoki találkozóját a 2022/23-as szezonban, méghozzá meggyőző játékkal, 96-80 arányban a Nagykőrösi Sólymok KE ellen. Ezt követően a múlt hétvégén a Pécsi VSK-Veolia vendégeként már nem sikerült megszerezni a két pontot, a papírforma nem borult, és a PVSK 116-80-ra felülmúlta a veszprémieket.
 
Az újabb győzelem megszerzésére azonban ismét itt a lehetőség, még ha nehéznek is ígérkezik. A CKE elleni találkozóra készülve, a csapatunkba múlt szombaton, többhetes betegsége után 14 ponttal, 5 lepattanóval és 1 blokkal visszatérő Orgona Gergőt kérdeztük meg. A fiatal magasember a következőket nyilatkozta az előttünk álló összecsapásról: „A Ceglédnek összeszokott és mély a kerete, ráadásul szezon közben erősíteni is tudtak. A héten elemezzük majd őket, és alaposan felkészülünk. Nehéz meccs vár ránk, de nyerni szeretnénk. Sikerült nemrégiben megszerezni az első győzelmünket, amihez szeretnénk még továbbiakat hozzáadni. De ehhez kemény és alázatos munkára van szükség.” 
 
A Cegléd elleni meccsről lesz online stream a YouTube csatornánkon, ám bízunk benne, hogy drukkereink többsége ezúttal is a helyszíni szurkolást választja, és hozzásegíti a csapatot az újabb győzelemhez.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: cegledike.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink