Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – DEAC U23

2022. December 07.
1 éve
December 10-én, szombaton, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára. A bakonyiak soron következő ellenfele a DEAC U23-as csapat lesz a Vetési Albert Gimnáziumban.
 
A két együttesnek ez lesz az első összecsapása, hiszen a DEAC U23-as csapata, az „A” csoportban vitézkedő és jelenleg tizedik helyen álló DEAC „fiókcsapata”. A számos tehetséges játékosból álló gárda az előző idényt a Zöld csoportban töltötte, ahol a bronzérmet szerezte meg végül. A Piros csoportból távozó együttesek után a debreceni fiatalok is egy csoporttal feljebb kerültek, és eddig jól teljesítenek a bajnokságban.
 
Andjelko Mandic csapatának nyolc győzelem és négy vereség a mérlege jelenleg, amivel a tabella ötödik helyén állnak. Vereségeiket két, szintén velük együtt feljutó együttes ellen, azaz a Fót (73-70) és a CKE otthonában szenvedték el (80-76) szoros küzdelemben, valamint a TF-BP (92-75) és a PVSK (106-41) vendégeként. A legutóbbi fordulóban a Vasast fogadták odahaza, és nagy csatában sikerült nyerniük 58-55 arányban. A DEAC U23 játékosai között eloszlanak a játékpercek és így a dobott pontok is, amiből átlagosan 92-t termelnek meccsenként. Hat játékosuk is legalább nyolcpontos átlagot produkál.
 
A Veszprém Kosárlabda Klub az előző fordulóban talán a szezonbeli legjobb teljesítményét produkálta, hiszen majdnem három negyeden át vezetett a Fót vendégeként, ám a negyedik negyedben a hazaiaknak sikerült megnyernie a találkozót tizenkét ponttal, 87-75-re. Így vereségével továbbra is győzelem nélkül áll a tabella alján a bakonyi együttes, amely ugyanakkor érezhetően meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújt.
 

A fóti összecsapás egyik legfőbb pozitívuma Naményi Márk vezetőedző számára az lehetett, hogy a csapat egyik legnagyobb tehetsége, a tizenhétéves Végh Mátyás ismét bevethető volt bokasérülése után, és egyből a kezdőben találta magát. A lehetőséget igyekezett meghálálni, hiszen 16 pontjával a csapat második legeredményesebbje volt Madár András mögött (21), méghozzá remek, 67%-os dobószázalékkal a mezőnyből.
 
A fiatal játékos most szombaton, immáron hazai pályán is megmutathatja a benne rejlő potenciált, így őt kérdeztük meg az előttünk álló találkozóról: „Az előző hétvégének a megmérettetéséből levontuk a tanulságokat, és ennek megfelelően dolgozunk tovább. A következő mérkőzésen, a DEAC ellen természetesen a győzelem a cél. Nem számítunk könnyű találkozóra, de egy dolgot meg tudok ígérni, küzdeni fogunk 40 percen keresztül. Ami még biztos, hogy minél többen szurkoltok nekünk a helyszínen, annál nagyobb tűzzel tudunk mi is játszani.”
 
Szombaton 18:00-tól tehát ismét adott lesz a lehetőség Szabó Péterék számára, hogy a befektetett kemény munka meghozza a gyümölcsét, és végre megtörjék a rossz sorozatot, ráadásul hazai pályán. Hogy ez megvalósuljon, természetesen szükség lesz a veszprémi drukkerek támogatására. Aki nem tudna kilátogatni a Vetséi Gimnáziumba, az a YouTube csatornánk közvetítését nézve szurkolhat a fiúknak.
 
Hajrá, Veszprém!
 

Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink