Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém - Nagykőrös

2023. Január 25.
1 éve
Az NBI/B Piros csoportjának tizennyolcadik fordulójában, január 28-án, szombaton, 18:00-tól a Veszprém Kosárlabda Klub a Nagykőrösi Sólymok KE együttesét fogadja a Vetési Albert Gimnáziumban. Kiélezett és izgalmas összecsapásra van kilátása, ugyanis a bajnokság két sereghajtója találkozik egymással: a vendégek a tizenharmadik, mg a hazaiak a tizennegyedik pozíciót foglalják el ugyanis.
 
A két együttes szezonbeli első, nagykőrösi összecsapását október 22-én rendezték. A félidőben még a Veszprém vezetett 39-41-re, ám a hazaiak tizenkét ponttal jobbak voltak a harmadik negyedben, és végül tízpontos győzelmet arattak, 92-82 arányban. A Sólymoknál Lakosa Ákos huszonnyolc pontot termelt, míg a másik oldalon Madár András volt a legeredményesebb huszonhéttel, hét hárompontost berámolva.
 
A Nagykőrösnek akkor a Veszprémi elleni lett a második győzelme, hiszen előtte két fordulóval a CKE-t már két vállra fektették 80-61-re. A Veszprém elleni diadal után azonban egészen decemberig várniuk kellett az újabb sikerre, amikor is a TF-BP csapatát nagyarányban, 101-66-ra múlták felül. A negyedik és egyben eddigi utolsó győzelmüket az előző fordulóban, otthon aratták, amikor is meglepetést okozva felülkerekedtek a bajnokság élmezőnyéhez tartozó Vasas Akadémián 65-58-ra, főleg a remek, nyolc ponttal megnyert negyedik negyedüknek köszönhetően.
 

A Veszprém Kosárlabda Klub az előző fordulóban a TF-BP otthonában lépett pályára. Horváth Ákos tanítványai az első félidőben kiválóan játszottak, és a nagyszünetben vezettek nyolc ponttal. A harmadik negyed közepén azonban az eladott labdák megbosszulták magukat, és átvette a vezetést a hazai gárda. Dancsecs Andrásék végül 98-87-es győzelmet arattak az Orgona Gergőt betegsége miatt nélkülöző és így magasposzton faultproblémák miatt nehéz helyzetbe kerülő bakonyiak ellen.
 
Az első veszprémi győzelem tehát továbbra is várat magára, ugyanakkor a javuló tendencia Szabó Péterék teljesítményében egyértelműen látható. Erre erősíthet rá, és ez már a TF-BP ellen is érezhető volt, a klub új igazolása, Vértes Zsombor. A veszprémi színekben debütáló játékos tizennégy ponttal és négy lepattanóval igyekezett segíteni új csapatát múlt szombaton. Első hazai meccse előtt a következőket mondta el a tizenkilenc éves hátvéd-bedobó: „Végig szoros, eseménydús volt a legutóbbi mérkőzésünk a TF ellen, amiben alulmaradtunk. Erre építve megyünk tovább a héten és készülünk. Munkánkat győzelemre szeretnénk váltani a hétvégén. Izgalmas összecsapás várható a Nagykörös ellen, nem lesz könnyű, de be kell bizonyítani, hogy mire vagyunk képesek. Aki teheti, jöjjön ki szurkolni, és segítsen minket a győzelemhez!”
 
A Nagykőrösi Sólymok elleni mérkőzésünkről lesz élő online közvetítés a YouTube csatornánkon, de ahogy mindig, ezúttal is számítunk a veszprémi szurkolókra a helyszínen, hogy támogatásukkal megtörjön a jég, és ezúttal két pontot szerezzen a bakonyi csapat.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: nagykorosisolymok.hu és tf-budapest.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink