Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – NKA

2022. Március 09.
2 éve
Az NBI/B Piros csoportjának huszonnegyedik fordulója következik a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely március 11-én, pénteken 17:00-tól a Vetési Albert Gimnáziumban az NKA Pécs együttesét fogadja. A hazaiak jelenleg a hatodikak a tabellán, míg a vendégek a harmadikak, így benne van a pakliban, hogy a rájátszás első körében is ennek a párharcnak lesznek majd szemtanúi a kosárlabda drukkerek áprilisban.
 
A Baranya megyeiek kicsit botladozva kezdték a bajnokságot, hiszen némi meglepetésre kikaptak a Nagykőrös és a PVSK vendégeként is, azóta viszont kiegyensúlyozottan és jól teljesítenek. Volt egy-egy egypontos vereségük a BKG és a Jászberény otthonában, valamint kikaptak mindkétszer a magabiztosan listavezető Honvédtól. Az összes többi találkozójukat megnyerték, így a jelenlegi mérlegük tizenhét győzelem és hat vereség. Az alapszakasz harmadik helyén állva két ponttal vannak lemaradva a Jászberénytől és kettővel előzik meg a BKG-t.
 
A pécsiek legponterősebb játékosa a 206 cm magas és 115 kg súlyú szerb center, Nemanja Djordjevic 15,4 pontos átlaggal, ami mellé még 9 lepattanót is leszed meccsenként. Érdemes kiemelni, hogy az NKA keretében vele együtt nyolc játékos is legalább hét pontot átlagol.
 
Ahogy a fentiekből már kiderülhet, a két együttes őszi szezonbeli meccsét a Nemzeti Kosárlabda Akadémia nyerte. A pécsiek odahaza, tulajdonképpen végig vezetve és kontrollálva a mérkőzést, 78:70-ra győzték le a Veszprémet december elején. Akkor Rátvay Balázs volt tőlük a legeredményesebb 19 ponttal.
 

A Veszprém négymeccses vereségsorozata a múlt hétvégén megtört Baján, Szabó Péterék nagy fölénnyel győzték le a sereghajtó hazaiakat, 95:118 arányban. Ezzel a bakonyiak tizenhárom győzelemmel és tíz vereséggel állnak, egy pontra lemaradva a Vasastól, és ugyanennyivel megelőzve a MAFC-ot. Fontos és komoly fegyvertény lenne tehát megnyerni ezt az NKA elleni összecsapást, hiszen közel sem elérhetetlen, hogy pályaelőnnyel kezdhesse a playoffot a piros-szürke gárda, azaz megszerezze a negyedik helyet az alapszakasz végére.
 
Az előttünk álló találkozóról a Veszprém 208 cm magas, tizenhét éves centerreménysége, az egyre több szerepet kapó Osztoics Milán osztotta meg véleményét: „Az előző győzelmünk lendületet adhat a csapatnak. Fiatal játékosként nagyon várom a fordulót, hiszen egy erős csapat elleni mérkőzésen sok mindent tanulhatok. A kemény megmérettetésben számítunk a szurkolóink támogatására!”
 
Akárcsak Milán és a csapat, úgy a Klub is számít a drukkerek jelenlétére a szokott időben a Vetésiben, hiszen fontos a támogatásuk, pláne egy ilyen nehéznek ígérkező mérkőzésen. A most hétfőtől érvénybe lépő változások értelmében már nincs szükség maszk viselésére a lelátón, ahogy a védettségi igazolványra se a találkozó helyszínen való megtekintéséhez.
 
Aki mégsem tudna eljönni, az otthonról is figyelemmel követheti az eseményeket a Facebook oldalunkon és a YouTube csatornánkon egyaránt, hiszen mindkettőn élőben közvetítjük a mérkőzést.
 
Fontos információ továbbá Szurkolóink felé, hogy a meccsre időzítve Klubunk gyűjtést szervez egy ukrán kosárlabda akadémia tagjainak és azok családjának megsegítésére. Erről minden hasznos tudnivalót ebben a cikkünkben tudnak elolvasni. Előre is köszönjük mindenki nagylelkű támogatását!

Hajrá Veszprém!
 

Fotók: ratgeberakademia.hu
 
Fontos információ továbbá Szurkolóink felé, hogy a meccsre időzítve Klubunk gyűjtést szervez egy ukrán kosárlabda akadémia tagjainak és családjainak a megsegítésére. Erről minden tudnivalót ebben a cikkünkben tudnak elolvasni. Előre is köszönjük mindenki nagylelkű támogatását!
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink