Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Salgótarján

2021. Október 07.
2 éve
Szeptember 8-án, pénteken, 17:00-tól ismét hazai pályán, azaz a Vetési Albert Gimnáziumban lép parkettre a Veszprém Kosárlabda Klub. Az ellenfele ezúttal a Salgótarjáni KSE lesz, amely az előző idény alapszakaszában a negyedik pozícióban, majd a rájátszásban végül a hatodik helyen végeztek, azaz 2020/21-ben egy hellyel előrébb zártak a bakonyiaknál.
 
A vendéglátó Veszprémet fűti a bizonyítási vágy, hiszen az előző fordulóban a csapat első hazai meccsén hatalmas csatában kétpontos vereséget szenvedett a Vasas Akadémiától (81:83). Azon a találkozón a piros-szürke alakulatból Horváth Ákos és Szabó Péter voltak a legeredményesebbek a maguk húsz, illetve tizennyolc pontjával (egyaránt 26-26 VAL), de Tóth Norbert tizenegy lepattanója is mindenképpen említésre méltó. A győzelem tehát a hazai nyitányon elmaradt, így a Veszprém egy győzelemmel és egy vereséggel áll jelenleg a tabella ötödik helyén, eggyel megelőzve soron következő ellenfelét.
 
Ugyanis szintén ezzel a mérleggel rendelkezik a Nógrád megyei együttes is, ők viszont nyertek a második fordulóban otthon, méghozzá az újon Conoil Pápa KC ellen egy szoros és viszonylag kevés pontot hozó meccsen (56:54). Veljko Dragasevic tizanhat pontot, négy gólpasszt és három szerzett labdát tett hozzá a sikerhez, míg Takács András tizenkét ponttal, tíz lepattanóval és két blokkal vétette magát észre. A nyitófordulóban a Salgótarján az Óbudai Kaszások vendégeként maradt alul 89:84 arányban.
 

A Veszprém az első fordulóban remek dobóformát mutatva nyert a Budapesti Honvéd otthonában (86:91), ám az agresszíven védekező Vasas ellen nehezen találta a saját ritmusát és a dobószázaléka is jelentősen visszaesett. Ennek a megoldását is tűzte ki célul csapatunk új igazolása, Horváth Ákos a meccset követő nyilatkozatában, de utalt erre az oldalunknak megszólaló Szabó Péter is.

Csapatkapitányunk a következőket mondta el: „Szeretnénk helyrehozni az előző fordulóban elkövetetett hibáinkat, amiknek köszönhetően vereséget szenvedtünk. Lépésről lépésre haladunk, még elől és hátul is sok a javítanivaló, de önbizalommal teli játékot várok magunktól. Győzelemmel szeretnénk megörvendeztetni a szurkolóinkat!”   
 
Reméljük, az előző fordulóhoz hasonlóan, holnap is sok drukker kilátogat, hogy élőben buzdítsa a fiúkat. Ezúttal is fontos felhívnunk a figyelmet arra, hogy csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet a helyszínen megtekinteni a találkozót, amely azonban csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít fel a belépésre.
 
Aki esetleg nem tudna a helyszínen drukkolni a fiúknak, ő ezen a linken nézheti online a meccset.
 
Bérleteket továbbra is lehet vásárolni a belépéskor, ahogy újabb „Gólpasszokra” is számítunk a minket támoható kosárlabda szeretőktől.
 
Szeretettel várunk tehát Mindenkit holnap a Vetési Gimnáziumban!
 
Hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink