Naptár

Betöltése

Horváth Ákos és Kis Attila Raul Veszprémbe igazol

2022. November 09.
1 éve
Hivatalosan tájékoztatjuk a közvéleményt és a kosárlabda szurkolókat, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft. megállapodott Horváth Ákossal és Kis Attila Raullal. Előbbi sportember szerződése egy, míg utóbbié két szezonra szól.
 
Horváth Ákost nem kell bemutatnunk a veszprémi szurkolóknak, hiszen az 1981-es születésű, 192 cm magas és 95 kg súlyú, egyes, kettes és hármas poszton egyaránt bevethető, kilencvenszeres válogatott kosárlabdázó az előző szezonban csapatunk egyik meghatározó tagja volt. A 2010-ben az év magyar játékosának is megválasztott, kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes sportoló a 2021/22-es szezonban 12,7 pontot, 3,7 lepattanót és 2,7 gólpasszt átlagol a piros-szürke mezben.
 
Az 1996-ban született, 206 cm magas és 107 kg súlyú, korábbi U20-as válogatott Kis Attila Raul zalaegerszegi nevelésűként természetesen a ZTE-ben kezdte a felnőtt pályafutását, ahol 2019 nyaráig játszott. Ekkor Paksra igazolt, és az elmúlt három szezont a szintén A csoportos Atomerőmű SE gárdájában töltötte. A Tolna megyei városból teszi át most székhelyét Veszprémbe a kettes-hármas és négyes poszton egyaránt szerepeltethető játékos.
 
A Veszprém Kosárlabda Klub vezetőedzője, Naményi Márk a következőket mondta el a csapat két új játékosa kapcsán: „Horváth Ákos személyében egy olyan tapasztalt játékossal erősödtünk, akire a játéka mellett egyfajta mentorszerep is hárul. A fiataloknak remek lehetőség, hogy tőle tanulhatnak, és láthatják, hogy milyen mentalitás szükséges ahhoz, hogy magas szintre jussanak. Személy szerint Ákost nagyon jó embernek tartom, és büszke vagyok, hogy ismét nálunk játszik. Kis Attila Raul pedig már több A csoportos csapatban is bizonyított az elmúlt években. A képességei és a mentalitása alapján meghatározó játékos lehet a Piros csoportban. Igyekszünk minél hamarabb integrálni a rendszerbe és kibontakoztatni a tehetségét.”
 
Köszöntjük Ákost és Rault Veszprémben, sok sikert kívánunk nekik csapatunk színeiben!
 
 
Fotók: Fux Marcell - veszpremkosar.hu és kosarlabda.ase.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink