Naptár

Betöltése

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MTK Elite Basket 100:95

2019. Szeptember 06.
4 éve
Bejutottunk a II. HOYA-Yuniku Felkészülési Torna döntőjébe.
 

A mai napon vette kezdetét a négycsapatos, saját rendezésű II. HOYA-Yuniku Felkészülési Torna, amelynek idén is a Vetési Albert Gimnázium adott otthont.
 
Az első elődöntőben a TF Budapest legyőzte a Budapesti Honvéd SE-t 105:97 arányban, kiharcolva ezzel a helyét a holnapi döntőbe.
 
19:00-kor vette kezdetét a vendéglátó HOYA-Pannon Egyetem Veszprém és az MTK Elite Basket összecsapása. Erre a találkozóra már szép számban érkeztek hazai drukkerek, hogy a 2019/2020-as idényben előszőr láthassák kedvenceiket, köztük a csapat új igazolásait: Czirbus Józsefet, Füzi Róbertet, Medve Mátét és Mucza Tamást. Utóbbi azonban kisebb sérülés miatt nem lépett ma pályára.
 
A mérkőzés az MTK triplájával indult Horváth Barnabás révén, amire Medve Máté labdaszerzése után Szabó Péter egy ziccerrel válaszolt. A vendégcsapat azonban jobban kapta el a ritmust, ezért 4:10-es állásnál Mérész Csaba vezetőedző időt kért. Szabó triplája, majd az azt követő kemény védekezés jelezte, figyeltek a mesterre a fiúk. 3:42-vel az első negyed vége előtt pedig már 16:15-re a Veszprém vezetett Kovács Ádám ziccere után. Az első negyed végül 26:23-as HOYA előnynél ért véget.
 
A második negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott elszakadni a másiktól. Előbb a Veszprémnek volt hatpontos előnye, majd 4 perccel a negyed vége előtt az MTK vezetett néggyel, ám egyik sem tartott sokáig. A játékrész második fele a hazaiaké volt, akik nyolc pontos előnyre tettek szert, sőt ezt tovább tudták növelni, így a félidei szünetre 57:44-es állásnál vonulhattak a csapatok.
 

A második félidőt az MTK kezdte valamivel jobban, sikerült felzárkózniuk nyolc pontra, sőt négy, majd két pontra is. Ekkor Czirbus faulttal együtt értékesítette a helyzetét, majd Kovács is betalált, míg az MTK duplájára Madár triplával válaszolt. A vendégek visszajöttek négy pontra, ám Czirbus szép kosárral növelte az előnyt, amit a csapatkapitány Medve egy hárompontossal toldott meg. A negyed végén remekül védekezett a HOYA, a dudaszó pillanatában pedig Czirbus 82:72-re alakította az állást.
 
Az utolsó etap gyors kosárváltással indult, ám a Veszprém jobban jött ki belőle, és összeálló védekezésének is köszönhetően 90:78-as állást alakított ki 7 perccel a találkozó vége előtt. Ám az MTK nem hagyta magát, és ismét visszajött a meccsbe, 5 perccel a vége előtt már csak 4 pont volt a hazaiak előnye. Ám ekkor egy jó védekezés, majd Völgyi 2+1 pontos játéka ismét erőt adott a Veszprémnek. A vendégek azonban továbbra sem adták fel, és 3 perccel a vége előtt már csak 3 pont volt közte. Még nagyobb küzdelem következett ezután, ahol a büntetőkön volt a főszerep. Egy perccel a vége előtt egyenlített az MTK, ám Körtélyesi triplája közel hozta a győzelmet a Veszprémnek. Nagyot védekezett a HOYA, az MTK elveszítette a labdát, majd Czirbus szerzett nagyon fontos támadó lepattanót. Kováccsal szemben szabálytalankodtak 10 másodperccel a vége előtt. Ő viszont mindkét büntetőjét bedobta, ezzel eldöntve a meccset és beállítva a 100:95-ös végeredményt.
 
Csapatunk győzelmével bejutott a szombati döntőbe, ahol a TF Budapesttel mérkőzünk meg 18:00-tól. A bronzmeccs 16:00-kor kezdődik az MTK Elite Baske és a Budapesti Honvéd SE között.
 
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MTK Elite Basket 100:95 (26:23, 31:21, 25:28, 18:23)
 
Veszprém: Szücs, Völgyi 16, Körtélyesi 8/3, Füzi, Medve 11/6, Madár 15/15, Czirbus 13/3, Kovács 21/3, Szabó 16/9
 
MTK: Horváth 23/12, Jakab 18/6, Juhász, Dobos, Czakó 15, Farkas 3/3, Nagy 6/3, Takács 17, Szatmári 13/3
 
Csorvási Levente, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém sportigazgatója: Mindenkinek meg kell szoknia, hogy mély kerettel rendelkezünk, amelynek következtében kiegyenlített játékpercek állnak a játékosok rendelkezésére és ez a dobóhelyezetek számában is megmutatkozik. Látszott, hogy ma már frissebbek voltak a fiúk, ám a védekezésen még dolgozni kell. A támadójátékunk véleményem szerint közepes volt, ám így is elértük a 100 pontot, ami mindenképpen bíztató. A szezonkezdésig a legnagyobb hangsúly a védekezésen kell, hogy legyen. Jó, hogy játszunk ilyen edzőmeccseket, hiszen ezeknek köszönhetően egységessé tud válni ez a keret.
 
Körtélyesi Gergely, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém erőcsatára: Védekezésben még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, sok a hiba, a váltásokat rosszul oldjuk meg, vagy éppen nem megyünk a rotációban tovább. Még van időnk, és közben próbáljuk ezeket a meccseket felhasználni arra, hogy minél jobban összeszokjunk, hiszen sok új játékosunk van. Türelmesnek kell lennünk, hiszen ez nem máról holnapra valósul meg. Képesnek tartom arra a társaságot, hogy megcsináljuk azt, amit a Csabi (Mérész Csaba vezetőedző) kér tőlünk, de ahhoz még keményebben kell dolgoznunk.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink