Naptár

Betöltése

Interjú Birkás Andrással

2022. Augusztus 17.
1 éve
Július 25-én tájékoztattuk a szurkolókat, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft. megállapodott Birkás Andrással is, amelynek értelmében a tehetséges irányító-dobóhátvéd a következő évadban is veszprémi mezben játszik majd. Az alábbiakban a vele készült beszélgetésünket olvashatják.
 
- Örülünk, hogy a következő szezonban is a csapatunkat erősíted. Melyek voltak a döntésedet leginkább befolyásoló tényezők?
- Nagyon jól érzem magamat Veszprémben, akár a városra, akár a csapatra gondolok. Ezen kívül jól esett a bizalom és a biztatás a Klub vezetése és az edzők részéről. A tanulás is fontos nekem, és az egyetemből is van még vissza, amit szintén Veszprémben csinálok.
 
- Az előző idényben még stabilabb tagjává váltál a felnőtt keretnek, sőt sokszor a kezdőcsapatban kaptál lehetőséget. Véleményed szerint, mi kell ahhoz, hogy egy fiatal játékos ennyi lehetőséget kaphasson?
- Szerintem nagyon sokat segített a fiatal szabály is, ami biztos, hogy megnövelte a perceim számát. Viszont ettől az idénytől már nem vonatkozik rám ez az előírás, aminek következtében, vélhetően ez a szám azért csökkeni fog. De megteszek mindent továbbra is, hogy a pályán töltött időmben minél több jót csináljak.
 
- Hogyan kezelted a megnövekedett felelősséget, amely a több játékperccel járt?
- Úgy gondolom, hogy egyénileg jól kezeltem, egyre jobban jött is az önbizalmam, ami a mutatott játékomon is látszott. De persze van még nagyon sok minden, amiben fejlődnöm kell.
 
- Hogyan telt a nyári szünet?
- Nagyon jól, köszönöm. Májusban azért elég fáradtnak éreztem magam, nagyon hosszú volt az előző év. De azt gondolom, ki tudtam pihenni magamat, és megújulva tudok nekivágni a következő szezonnak.
 

- Dolgoztál egyénileg a nyáron? Mire fektettél főleg nagy hangsúlyt?
- Hogy őszinte legyek, labdát nem nagyon fogtam a kezemben a nyáron. Július közepéig Starhon Kati néni vezetésével edzettem, majd utána volt pár hét, amikor teljes pihenőt tartottam, viszont többször is besegítettem (Szabó) Petinek és (Naményi) Márknak az utánpótlásjátékosok táboroztatásában.
 
- Hogy telik eddig a felkészülés a többiekkel, milyen a csapat edzésmunkája?
- Eddig még nem volt nagyon kontakt edzésünk, inkább az állóképesség fejlesztésén volt a hangsúly. Jók az tréningek, remek feladatokat csinálunk. A hangulat nagyon jó, az érkezőknek könnyű a beilleszkedés, pláne hogy a legtöbbjük visszatérő.
 
- Több, az utánpótlásunkból felkerülő fiatal lehet a rotáció aktív tagja, azaz kerülhet hasonló helyzetbe, mint Te az elmúlt két évben. Milyen jótanácsokkal látnád el őket?
- Az elején még biztos nehéz lesz felvenniük a ritmust, mert sokkal gyorsabbak az edzések, mint egy utánpótlás csapatban. Azt tanácsolom nekik, hogy legyenek bátrak, és inkább hibázzanak az elején többet, minthogy ne csináljanak semmit!  
 
- Melyek a Te személyes céljaid a következő idényre nézve, valamint mit, milyen játékot vársz el a csapattól?
- Magamtól azt várom, hogy stabilizáljam a helyemet a csapatban azt követően is, hogy kiöregedtem a fiatalszabályból. Ahhoz, hogy arról beszélhessünk, hogy a csapattól mit lehet elvárni, el kell hogy teljen pár forduló. Ezt követően tisztábban lehet majd látni a mi, de főleg a többi csapat játékerejét.
 
- Zárásul mit üzennél a szurkolóknak?
- Először is köszönöm, hogy az előző szezonban a rájátszás mérkőzésein ilyen sokan voltak. Remélem, hogy a következő szezonba már nem szól bele a Covid, és minél többen kilátogatnak a meccsekre.
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink