Naptár

Betöltése

Interjú Madár Andrással

2021. Május 12.
2 éve
Véget ért a 2020/21-es szezon, amelyben a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata a hetedik helyen zárta a bajnokságot. Habár egész évben kiváló csapatként működött együtt a gárda, mégsem mehetünk el szó nélkül a kiemelkedő egyéni teljesítmények mellett. Ezeket díjazta a szakmai stáb a keddi szezonzáró banketten, amelynek keretében Madár András érdemelte ki az év játékosa díjat. Ennek apropóján készítettünk vele interjút.
 
- Milyen érzés megkapni a szezon legjobb felnőtt játékosa díjat?
- Nagyon jó érzés. Egy olyan csapat jött össze, ami példaértékű. Ebbe beletartozik a (Baksa) Szabi munkája is. Mindenki szívét-lelkét beleadta idén is, szóval a csapatnak köszönhetem ezt igazából.
 
- Mi a titka az idei jó teljesítményednek?
- Itt is a csapatot emelném ki. Lassan tíz éve vagyok a B csoportban játékosként, és még így is tudtam idén tanulni.
 
- Összességében hogyan értékeled a 2020/21-es idényt?
- Azt érzem, hogy mindenki kihozta magából a maximumot. Nincs okunk szégyenkezésre a hetedik hely miatt. A 14-1-es statisztikával a playoffba bejutó MAFC-ot is sikerült megszorongatnunk.
 
- Hogy érzed, az eddigi egyik vagy talán a legnehezebb szezonon vagyunk túl?
- Egyértelműen. Nem volt még ilyen, ahol 38 percet kellett átlagolnom. Elfáradtunk, de az erőnléti edzőnk, Starhon Kati munkája nagyon sokat segített, hogy kibírjuk ezt.
 
 
- Nagyon fiatal csapattal szerepeltünk idén, amelynek Te voltál az egyik legidősebb tagja. Mi a véleményed a fiatalokról? Be tudtak illeszkedni, sikerült felvenniük a ritmust?
- Egytől egyig próbáltak úgy hozzáállni a szezonhoz, hogy ők is a maximumot adják ki magukból. Úgy gondolom, hogy felnőttek a feladathoz.
 
- Melyik a legszebb emléked az idényből?
- A Pécs elleni kétszeri hosszabbításban elért győzelem. Azért nagyon megküzdöttünk.
 
- És a legkevésbé szép?
- Amikor kiestünk a playoffból.
 
- Többször is szereztél kosarat a félpályáról vagy még messzebbről. Gyakorlod az ennyire távoli dobásokat is?
- Nem mondhatnám, hogy külön gyakorlom. Edzéseken van olyan, hogy dobóversenyünk van, és a végén úgy döntjük el, hogy ki nyeri meg a versenyt, hogy félpályáról dobálunk, de ennyi.
 
- Milyen volt végül szurkolók előtt lejátszani az utolsó találkozót?
- Kicsit fura volt, de nagyon örültünk. Teljesen más, de sokkal jobb így játszani. Teljesen felpörög az ember. Nekem nagyon hiányoztak már a szurkolók.
 
- Mik a terveid a nyárra?
- Elsősorban szeretnék egy kicsit pihenni. A családdal és a párommal leszek. Utána vissza fogok térni az edzéshez, hiszen jó pár szezont szeretnék még eltölteni játékosként.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink