Naptár

Betöltése

Jöjjön, aminek jönnie kell

2016. Március 02.
8 éve
 
Kámán Tamás, Körtélyesi Gergely, Vertetics Ádám, Simon László és Aleksandar Popovic az egyik, Nikola Vujovic, Wehner Zoltán, Kiss Kornél, Tanács Attila és Gorzsás Krisztián pedig a másik oldalon. Az előttünk álló fordulóban az NB I/B Nyugati-csoport első és második helyezettje feszül egymásnak a Vetési gimnáziumban. Mivel kosárlabdázóinkra – ezen túlmenően – még öt derbi vár, az összecsapás nem feltétlenül szól az alapszakasz-diadalról, ám hogy kivételes találkozó vár a nagyérdeműre, abban biztosak lehetünk. A tabellát tizennégy-kettes mérleggel vezető Novák Patrikék hétvégén az Alba Fehérvár-DKKA otthonában nyertek (67-82). Nehezen sikerült megtörni a harcos sereghajtó ellenállását, de az agresszív védekezésükkel végül megtalálták a rivális játékának ellenszerét és megfelelő távolságban tartották őket. Hozták az úgymond kötelező feladatot, a diadaluk annak dacára nem forgott veszélyben, hogy a nagyobb előny birtokában néha csökkent a figyelmük.

Az eddig egy mérkőzéssel többet megvívott oroszlányiak tizenhárom-négyes mutatóval a másodikak, úgy, hogy idegenben háromszor kaptak ki: az MTK Törökbálinttól, a Tehetséges Fiatalok-Budapesttől, illetve a Vasas Akadémiától. Legutóbb a törökbálintiakat múlták felül, odahaza 85-78-ra, ami zsinórban a harmadik sikerük volt (a mieink etekintetben négy győzelemnél járnak). A veszprémiek december elején épp a Vértes északnyugati lábánál vesztették el a szezonbeli veretlenségüket (85-81). A vendégek védelme akkor nehezen állt össze, míg a hazaiak erődemonstrációt tartottak a palánkok alatt. Az egyetemisták az ideges kedélyállapotú csata során nem a legjobb formájukat mutatták, nem voltak kellően erőszakosak és az összpontosítással is akadtak gondjaik.

– Van motivációnk, mint ahogy törlesztenivalónk is. Egyrészt szeretnénk visszavágni nekik az akkori vállalható zakóért, azért, hogy „belerondítottak” az addig makulátlan indexünkbe, másrészt megőriznénk az itthoni veretlenségünket. Nem titok, a rájátszás kezdetéig megtartanánk a jelenlegi pozíciónkat. Bizonyítanánk, miszerint jól együtt tudunk dolgozni, s elosztjuk egymás között a terheket. Nehéz és kemény csata vár ránk, de megpróbáljuk érvényesíteni az akaratunkat, vagyis közönségünk hathatós támogatásával nyernénk. Ehhez a legjobb tudásunkra lesz szükség – hangsúlyozták a veszprémi sportolók.

– Azt várom, hogy jól játszunk és lehetőség szerint győzzünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Fontos fellépés előtt állunk, ám nem dimenzionáljuk túl az eseményeket, hiszen még sok minden történhet tavasszal. Az elsődleges célunk továbbra is, hogy a csoport első négy helyének egyikén zárjunk. Természetesen hiszünk abban, hogy nyerhetünk, hogy rájuk erőltethetjük a stílusunkat. Tudom, több tucat vendégszurkoló érkezik, de bízom benne, hogy sok veszprémi is lesz a lelátón, akik majd kékbe öltözve segítenek, hogy jó eredményt érjünk el. Egy-két kerettag kisebb sérüléssel küzd, ám erre a csatára gyaníthatóan mindenki hadra fogható lesz. Egy biztos, oly’ tompán nem kezdhetjük a küzdelmet, mint tettük azt Oroszlányban, mert a felzárkózások miatt a hajrára elfáradtunk. Az ilyen derbiken fontosak a lélektani tényezők, ezért is lényeges, hogy végig nyugodtak maradjunk és kontrolláljuk a történéseket. Remélhetőleg az utolsó pillanatig kitart a figyelmünk. A saját kosárlabdánkat játszanánk: stabil védekezésből indulva diktálnánk a tempót. Gyorsak, pontosak és erőszakosak lennénk, úgy elől és hátul is egységesebbek lehetünk a vetélytársnál.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink