Naptár

Betöltése

Miskolc - Veszprém 79:81

2020. Február 07.
4 éve
Miskolcon játszott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, a MEAFC-Miskolc vendégeként, február 7-én, 17:30-tól, a bajnokság 20. fordulójában.
 
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 20. forduló:
MEAFC-Miskolc - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 79:81 (20:15, 24:23, 17:26, 18:15)
Miskolc, Miskolci Egyetemi Körcsarnok 100 néző. Vezette: Sallai, Gergely, Lövei
Miskolc: Kozák 11, Kozák B. 16, Thornton 13/6, Takács 11/3, Homoki 8. Cserék: Gadus, Sándor, Béres 8, Lippai 12. Edzők: Drahos Gábor, Tóth Gábor
Veszprém: Völgyi 20, Madár 3/3, Czirbus 13/3, Füzi 11/3, McCall 11/3. Cserék: Medve 10/6, Szabó 13/3 . Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
 
 
A feldobást a hazai együttes hozta el, ám jó védekezésünknek köszönhetően nem tudtak pontot szerezni. Sajnos ugyanez mondható el rólunk is. A következő támadásukat Völgyi sikeresen blokkolta, majd Czirbust faultolták, aki mindkét neki megítélt büntetőt bedobta, ezzel megszerezve az mérkőzés első pontjait. A túloldalon egy lepattanó után pöccintették a labdát a gyűrűbe. Ismét jól védekeztünk és egy gyors támadás végén Völgyi tört be sikerrel. Egy rövid pontcsend következett, amit Völgyi zsákolása tört meg (4. perc 4:8). Habár a védekezésünkre nem lehetett panasz, támadásban alábbhagyott a lendületünk. Ezt McCall középtávolija törte meg. Ellenfelünk betörésből szerzett egy duplát, ami közben faultot követtünk el. A megítélt büntetőt szintén értékesítették, ezzel átvéve a vezetést (7. perc 11:10). Válaszul McCall szerzett egy triplát. Ismét jó védekezés, majd egy újabb hármas következett, ezúttal Szabótól. Czirbus faultja után a MEAFC dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. A negyed utolsó kosarát a Miskolc szerezte, egy triplával (10. perc 20:17).
 
A második játékrész egy rövid csenddel indult, egyik csapat sem szerzett pontot. Ezt a Miskolc törte meg, majd Medve válaszolt egy triplával, amivel egyenlített is (13. perc 22:22). A hazaiak időt kértek, majd pontra is váltották a támadást, majd Szabó parádés passza után Völgyi volt eredményes. Ellenfelünk nem tudott pontot szerezni a következő támadásból, köszönhetően McCall labdaszerzésének. A következő próbálkozásokat mindkettő együttes sikerrel zárta, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vezetést Völgyi labdaszerzése, majd zsákolása hozta meg (16. perc 28:30). Sajnos ez nem tartott sokáig, köszönhetően Takács hármasának. Szabó nem hagyta elhúzni ellenfelünket, sikeres hármas. Több elrontott passz és támadás után a Miskolc ötpontos előnyre tett szert két perccel a negyed vége előtt. Tovább folytatódott a rossz széria, újabb duplát szerzett ellenfelünk. Völgyi hozta vissza tüzet a csapatba, sikeres palánkalattijával. Madár triplája hozott minket közelebb a hazaiakhoz, így végül négypontos hátránnyal mehettünk a szünetre (20. perc 44:40).
 
 
A mérkőzés második fele egy-egy rontott támadással kezdődött, majd Czirbus szerzett egy triplát. A válasz a túlaldon egy palánkalatti formájában érkezett. Völgyivel szemben szabálytalankodtak, aki biztos kézzel értékesítette a megítélt büntetőket, majd labdaszerzése után újabb duplát dobott, amivel átvettük a vezetést (23. perc 46:47). Ismét labdát szereztünk, ezúttal McCall. A támadás végén Füzi volt eredményes, ami után Drahos Gábor időt is kért. A hazaiak csendjét Kozák törte meg. Támadásban alábbhagyott a lendületünk, de a védekezésünk jónak bizonyult, egy támadóhiba után miénk a labda. Czirbus fejezte be sikerrel az akciót, ezzel ismét visszavéve a vezetést (25. perc 50:51). Két rontott támadásunk után Nikola Lazic időt kért. Nagy lendülettel tértünk vissza a pályára, Czirbus két palánkalattit szerzett, ezzel felzárkózva ellenfelünkhöz. A küzdőszellem nem hagyott alább, Szabó passzából Medve szerzett egy triplát. A védekezésünk felkeményedett, a Miskolc perceken keresztül nem tudott pontot szerezni, ellenben a Veszprémmel. Szabó szerzett újabb két egységet, ezúttal büntetőkből. Medve triplájával zártuk a harmadik negyedet (30. perc 61:60).
 
Az utolsó játékrész Thornton triplájával, majd Kozák közelijével indult, amivel kiegyenlített a hazai együttes. Medve szerezte csapatunk első pontjait a negyedik negyedben, egy középtávoliból (33. perc 68:68). Ismét jól védekeztünk, a Miskolc támadóideje lejárt. Szabó használta ki a lehetőséget, és szerzett egy duplát. Egy adok-kapok alakult a két csapat között, sorra jól fejezték be a támadásaikat. Ebből végül a HOYA jött ki jobban, Füzi előbb egy triplát majd egy leindítás végén szerzett pontot (35. perc 73:77). Drahos Gábor időkérése után Takács volt eredményes. A következő támadásunkat elrontottuk, amit a MEAFC megbosszult, így három perccel a mérkőzés vége előtt a Miskolc átvette a vezetést (37. perc 79:77). Medve lépéshibája ismét a hazai együttesé a labda. Javítottuk az előző hibát, egy jó védekezés után Völgyi egyenlített. Újabb labdát szereztünk, majd Madár klasszis passza után Füzi volt eredményes, ami végül a győzelmet jelentette csapatunk számára (40. perc 79:81).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Nikola Lazic, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak. Sok munka áll még előttünk, és sok hibával játszottunk ma, de a lényeg az, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Készültünk rá, hogy nehéz meccs lesz, és ez így is lett. Szeretnék gratulálni a Miskolcnak is. Döntő szerepet játszott az, hogy a találkozó második felében öszeállt a védekezésünk, ez döntött ma.
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója: Gratulálok mindkét együttesnek. Végre igazi csapatként tudtunk harcolni. Sok hibával játszottunk, de azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk. Most a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, hiszen jövő héten kiemelten fontos meccseink lesznek.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_497
 
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink