Naptár

Betöltése

Most jön csak a neheze

2017. Április 03.
6 éve
 
Ha úgy tetszik, a mieink keretbe foglalták a másodosztályú bajnokság Nyugati-csoportjának első részét, lévén, az első két fordulóban kikaptak, aztán építettek egy tizenkilenc győzelmet számláló sorozatot, ami hétvégén szakadt meg. A fél éve íródó széria végére az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC tett pontot (78-84), persze ez nem változtat a tényen: az évadban eddig otthon kilenc–kettes és idegenben tíz–egyes mérleget produkált Körtélyesi Gergelyék a liga alapszakasz-elsői lettek. Ilyenformán a „túlórában” végig élvezhetik a pályaelőnyt. Tavaly ilyenkor húsz–kettes mutatóval lettek befutók nyugaton és a végelszámolásnál pedig negyedikek.

– A pontvadászatot nem kezdtük túl jól, de később összeálltunk: az új igazolásaink és a korábbinál több lehetőséget kapott fiataljaink remekül illeszkedtek be a már meglévő szerkezetbe – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Sok munkával és keretegységgel értük el, hogy a mezőny elején végezzünk. Megérdemelten – és kiegyensúlyozott teljesítménnyel – lettünk elsők. A csapaton belül megtaláltuk az összhangot, s szerintem általában jó társaságot alkottunk. Mindig egy irányba húztunk és csak magunkkal foglalkoztunk, sosem számolgattunk: kizárólag a következő fellépésünkre koncentráltunk. Az előző derbink rosszul alakult, de már magunk mögött hagytuk, nem törődünk vele. Bízom benne, hogy a folytatás is sikeres lesz számunkra, a két győzelemig tartó párharcban felülmúljuk a Csongrád-megyeieket.

A veszprémiek immár a vásárhelyiekre fókuszálnak, akik keleten – tizennégy győzelemmel és nyolc vereséggel – a negyedik helyet szerezték meg. A rivális otthon „kilenc–kettőt” és idegenben „öt–hatot” produkált. Az utolsó fordulóban a Miskolci EAFC nyert náluk, hosszabbítás után 92-93-ra. Műhelyük vezéralakja Szabó Péter (28 éves; az NB I/B egyik legjobb irányítója), a kettes poszton Kelemen Balázsra (22), a hármason a magyar útlevéllel rendelkező Vuk Pavlovicra (24) és Vas Péterre (32), a négyesen pedig a szerb Genal Momirra (26) és Varga Zoltánra (23) érdemes figyelni. – Az előzetes tervünk az volt, hogy a blokkunk első négy helyének egyikén zárjunk – tudtuk meg Utasi Gábortól, az előző idényben várakozás alatt szerepelt, végül a középház tagjaként a tizenharmadik besorolás alatt célba ért Kosársuli trénerétől. Akadt egy-két nem várt vereségünk, de mert bravúrdiadalokkal is szolgáltunk – és együttesként is összeilleszkedtünk –, kiharcoltuk a nekünk is megfelelt keleti pozíciót. Összességében csapatként működtünk, noha a sorainkból mindig volt valaki, aki egy adott bajnokin a vezérünk lett. Szerencsére mély rotációval rendelkezünk, több sportolónk több poszton is bevethető. A veszprémiekről azt tudjuk, hogy a keretüket rutinos, élvonalban is megfordult játékosok alkotják. Ez, illetve a hosszabb kispadunk és a fiatalos lendületünk még a fegyverünk is lehet. A továbbjutást illetően a másik oldal az esélyesebb, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályájukra. Amennyiben jó napot fogunk ki, meglepetést is okozhatunk.

Ha a HOYA-mezeseket a folytatásban elkerülik a sérülések és csapatként muzsikálnak, akkor jó alkalmuk van arra, hogy valami szép eredményt tegyenek le az asztalra. Tisztában vannak azzal, hogy a többiek is jók, ám ők elsősorban magukban hisznek. A Vetési gimnáziumban Kámán Tamásék az esélyesebbek, igaz, a pompás alapszakaszbeli szereplés miatt inkább rajtuk van nyomás. Más kérdés, hogy ők az első kör sikeréből inkább építkeznének.

– A bajnokság ezen fázisában már nem beszélhetünk egyértelmű favoritról, már csak azért sem, mert a jó kosárlabdázókból álló ellenfelünk alighanem csattanóval készül: megmutatná, hogy felénk is veszélyes és képes bravúrra – folytatta Mérész-edző. Bizonyítani akarjuk, hogy a szombaton mutatottnál többre vagyunk hivatottak és sikerrel vennénk az újabb akadályt. Tudjuk, ez nem lesz könnyű. A megbeszéltek szerint, a saját ritmusunkban játszanánk. Tisztességesen felkészültünk a vásárhelyiekből, akik aligha ijednek meg tőlünk. Azon leszünk, hogy visszataláljunk a megszokott játékunkhoz – hiszen szombaton a saját szintünk alatt adtunk elő –, türelmesek maradjunk, minél kevesebb hibát vétsünk, a védekezésünk javuljon és az alföldieket kizökkentsük a ritmusukból. Fontos, hogy azok a szurkolók, akik kijönnek a tornaterembe, jó találkozót lássanak, ezért megígérhetem: a szívünket, a lelkünket kitesszük a pályán.

Az ütközet továbbjutója a Miskolc-Győr csata győztesével fut össze az elődöntőben.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink