Naptár

Betöltése

Pápa - Veszprém 81:68

2020. Október 26.
3 éve
A második mérkőzését játszotta a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában a tavalyi ezüstérmes HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Az ellenfél a Conoil Motax KC Pápa volt a 17:45-kor kezdődő mérkőzésen.

Férfi kosárlabda, Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 3. forduló:
Conoil Motax KC Pápa - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 81:68 (20:14, 13:16, 28:12, 20:26)
Pápa, Pápa Városi Sportcsarnok, 70 néző

Pápa: Horváth 7/3, Erdei 3/3, Kasza 3/3, Koma 15/3, Kiss 11/3. Cserék: Murai 6, Németh, Sonyák 32/18, Hódi 4, Kovács, Bakos. Edző: Kálmán László

Veszprém: Szücs 12/6,  Madár 7/3, Orgona 6, Szabó 8/3, Dukic 7/3. Cserék: Sipos 6, Birkás 6, Futó 2, Simon, Veingartner 3, Glatz 11/3 Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást Orgona hozta el, de az első támadásából egyik csapatnak sem sikerült pontot szerezni. Végül Koma büntetői hozták az első kosarakat, másfél perccel a kezdés után. Csapatunk továbbra sem tudott pontot szerezni, így a hazaiak előnye már hat pont volt. Nyolcpontos hazai vezetésnél Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélésről visszatérve Madár szerezte meg az első duplánkat. Erre Horváth hármasa volt a válasz. Ezt követően a támadóidőnk lejárt, amit a Pápa meg is bosszúlt. Továbbra is folytatódott a rossz szériánk, vendéglátónk tovább növelte az előnyüket (7. perc 15:2). A másik palánknál Sipos dobhatott két büntetőt, amiből csak egy ment be. Egy jó védekezést követően Szabó tört be sikerrel. A hazai csapat időkérése után Szabó szerzett labdát, majd végig is vitte egyedül az akciót. Újabb pontok következtek csapatkapitányunktól, ezúttal Orgona lepattanója után, egy hármas formájában. Ismét hibáztunk támadásban, amit kihasználtak, így hatpontos hátránnyal zártuk az első játékrészt (10. perc 20:14).
 
Jól kezdtük a második negyedet, egy labdaszerzés után Orgona volt hatékony palánk alatt, majd ki is védekeztük a következő támadást. Ezt Madár használta ki, és dobott két pontos büntetőt. Válaszul Hódi növelte hárommal az előnyüket. Dukic dobhatott két büntetőt, amikben nem is hibázott. Egy újabb pápai dupla után Madár próbálkozott a hárompontos vonalon kívülről, sikerrel. Dukic blokkja után még egy palánkalattit is szerzett, amivel átvettük a vezetést (15. perc 24:25). Ezt Birkás tovább növelte, ami után a hazai csapat időt is kért. Hatásosnak bizonyult az időkérés, hiszen onnan egy triplával tért vissza a hazai csapat a pályára. Erre Szücs válaszolt egy hármassal, majd egy jó védekezéssel. Újabb kinti találat érkezett, ezúttal Sonyák szerezte azt. Egy hosszabb pontcsend következett, ami kitartott egészen a negyed végéig, így az eredmény nem változott (20. perc 33:30).
 
 
 
A második félidő első támadását mi vezettük, amit Orgona váltott pontokra. Ezután Koma tört be sikerrel, majd dobott még egy jó büntetőt is. Két támadásunkba is belehibáztunk, így a hazai csapat tovább növelte az előnyét, ami ekkor már nyolc pont volt. Nem tudtunk támadásban koncentráltabbá válni, így továbbra sem szereztünk pontokat, ellenben ellenfelünkkel. Előbb egy triplával, majd egy duplával próbálkoztak sikerrel. Itt vezetőedzőnk időt is kért, ahonnan visszatérve két jó védekezést mutattunk be, de a támadásainkat nem tudtuk jól kivitelezni. Szabó értékesített büntetője törte meg a pontcsendünket, majd egy rontott passz után a labda ismét a miénk volt. Dukic ellen ítéltek támadóhibát, ami után egy triplát szerzett ellenfelünk. Válaszul Dukic ugyancsak kintről talált be (27. perc 50:36). Szücs tört be jól, de ismét egy hármas következett, ezúttal Kaszától. Sonyák kinti dobása jelentette csapata számára a huszonegypontos különbséget. Ezt Sipos két értékesített büntetője csökkentette, majd egy lepattanót is szerzett. Birkás rontotta el a passzát, amiből újabb kosarat kaptunk. A negyed végén Birkás dobhatott három büntetőt, amelyekből kettőt bedobott, így tizenkilencpontos hátránnyal várthattuk az utolsó tíz percet (30. perc 61:42).
 
A negyedik negyedet a hazai csapat kezdte meg egy értékesített büntetővel. Sipossal szemben követtek el sportszerűtlen szabálytalanságot, mindkét büntetőjét bedobta, és a labda továbbra is a miénk volt. Glatz használta ezt ki, és csökkentette három ponttal a hátrányunkat. Birkás kosara után a hazai csapat időt kért. Ezt követően mindkét csapat sorra jól fejezte be a támadásait, így a különbség nem változott. A hazaiak támadóhibája után mi vezethettük a labdát. Szücs váltotta pontokra a támadást egy sikeres betöréssel, majd ismét a mi kezünkben volt a lehetőség, hogy csökkentsük a különbséget. Ezzel nem tudtunk élni, a Pápa támadhatott, ráadásul sikerrel tették mindezt (35. perc 70:53). A túloldalon Veingartner tört be, ami közben faultolták, így egy büntetőt is dobhatott, amit pontra is váltott. A hátrányunk csupán pár másodpercre csökkent, köszönhetően Sonyák triplájának. Szücs válaszolt erre, szintén egy hármassal. Folytatódott a kinti pontok sora, ismét Sonyák jegyezhetett egy hárompontost. Válasz ezúttal nem érkezett. Egy adok-kapok alakult a két csapat között, akik sorra szerezték a hárompontosokat. A mérkőzés végére azonban nem változott a különbség, így vereséggel zártuk a mérkőzést, ami egyben azt is jelenti, hogy kiestünk a Hepp Kupából (40. perc 81:68).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Száz százalékban vállalom a felelősséget a mai vereségért. Nem tudtam úgy felkészíteni mentálisan a csapatot, ahogy kellett volna. Volt egy feltámadásunk a második negyedben, a félidőben három volt közötte. A harmadik negyedben nem tudtunk mit kezdeni a kemény védekezéssel, ezen múlt a találkozó. Örülök, hogy a fiatalok jól játszottak, néhányan szintet léptek. Ez innentől kezdve a múlt, koncentrálunk a következő mérkőzésre.
 
Glatz Soma, a Veszprém bedobója: Nem tudtunk felpörögni fejben, amennyire kell. Szomorú vagyok természetesen a vereség miatt, de nem állhatunk meg. Szombaton a Nyíregyházával játszunk, ami egy nagyon kemény mérkőzés lesz.
 
Részletes statisztikák itt találhatók.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink