Naptár

Betöltése

Passzold a kérdést!

2019. Szeptember 24.
4 éve
Passzold a kérdést!” című cikksorozatunkban egyesületünk tagjai tehetnek fel egymásnak öt komoly, vagy esetleg mulatságos kérdést a kosárlabdasport, valamint a világ dolgaival kapcsolatban. Az első ilyen jellegű interjú „áldozata” Naményi Miklós ügyvezető volt, aki kérdéseit Mérész Csaba vezetőedzőnek passzolta.

- Mi az az emlék, amely a legemlékezetesebb volt számodra az első együtt töltött évünkből?

- Nem vagyok könnyű helyzetben, ugyanis 2011 nem most volt… Azonban talán a legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor év végén az ügyvezetőnk régi optikájában a késő esti órákban csinálgattuk az elszámolásokat. Azt gondolom, az elég emlékezetesre sikeredett… Igaz, Miki?

- Mire, illetve miért vagy büszkébb a kosárlabda-életedet tekintve: a játékos, vagy az edzői időszakra?

- Sajnálom, de ezt a válaszadást külön kell választanom, ugyanis mindkét szakágnak megvan a maga sajátossága. Játékosként arra vagyok a legbüszkébb, hogy eljutottam a sportág élvonalába. Illetve, hogy sikerült két Magyar Kupa-elsőséget is szereznem. Amikor elkezdtem kosárlabdázni álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha sikerülhet… Edzőként pedig arra a pillanatra vagyok igazán büszke, hogy anno átvehettük a felnőtt csapatot.
 
Mérész Csaba vezetőedző

- Mi a nehezebb, egy házat, vagy egy csapatot felépíteni?

- Mindkettőnek megvan a maga szépsége! Négy éve immár, hogy felépítettük a közös házunkat a feleségemmel… Természetesen Mikinek nagy segítsége volt a munkában, ugyanis rengeteg ismerőse a rendelkezésünkre állt. Nagyon élveztem! Ha tehetném, örömmel építkeznék most is. Viszont egy jó csapatot kiépíteni úgy gondolom, hosszabb, s nehezebb feladat egyben.

- Ha 30 év múlva leülünk sörözni, mi lesz a legnagyobb kosárlabda-élményünk, ami Veszprémben történt?

- Nagyon remélem, hogy nem is kell harminc évnek eltelnie ahhoz, hogy koccinthassunk az élvonalba való feljutásunkra… Ugyanis nekünk ez az álmunk, ezért dolgozunk már évek óta. Az viszont biztos, hogy bárhogy is alakul a jövő, örömmel gondolunk majd vissza arra, hogy honnan, s hova jutottunk.

- Milyen kosárlabda-karriert álmodnál fiadnak, Barninak?

- Az édesanyjával karöltve edzők vagyunk mindketten… Ebben tudnánk neki a legtöbbet segíteni... Viszont ráerőltetni sem szeretnénk semmit: a célunk annyi lesz, hogy támogassuk mindig, minden körülmények között, bármilyen irányba is húzza majd a szíve!

+1 - Kinek passzolja a saját kérdéseit?
- Csorvási Levente klubmenedzsernek. 
 
Azt, hogy mik voltak Mérész Csaba vezetőedző kérdései a klubmenedzser felé, s hogy a sportigazgató mit válaszolt rájuk jövő heti cikkünkből kiderül.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink