Naptár

Betöltése

Pécs - Veszprém 92:114

2019. November 17.
4 éve
Pécsen folytatódtak ma a küzdelmek az NBI./B piros csoportjában a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata számára. A 7 győzelemmel és 1 vereséggel álló és ezzel listavezető bakonyi együttest a tabella utolsó helyén, 1 győzelemmel és 6 vereséggel álló PVSK-Cargate fogadta. A HOYA csapatában ma még nem volt benevezve, a Hepp Kupa címvédő új igazolása, Mike McCall, aki ennek ellenére elkísérte társait Baranya megyébe.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 8. forduló:
PVSK-Cargate – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 92:114 (29:26, 29:36, 12:28, 22:24,)
Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 360 néző. Vezette: Szalai, Benedek, Kapusi
Pécs: Kocsis, Riskó 4, Bíró 27/12, Dragasevic 25/9, Futó 8. Cserék: Nagy, Mándity, Kovacsics, Laufer 10/6, Popadic, Erdei 4, Carev 14/12. Edzőik: Juhász Olivér, Rab Gyula 
Veszprém: Völgyi 11, Körtélyesi 15/3, Füzi 10/3, Medve 20/12, Madár 21/12. Cserék:  Czirbus 12, Kovács 19, Bruder 2, Simon 1, Mucza 3/3. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
 
 
Madár kettő plusz egyes játékával vette kezdetét a találkozó, majd Füzi triplájával már 0:6 állt az eredményjelzőn. Három perc után 6:13 volt a vendégek előnye Medve kosara után. Dragasevic triplájával próbált közeledni a Pécs, majd egy labdaszerzés után Futó ziccere után Mérész Csaba időt is kellett, hogy kérjen (4. perc: 11:13). Medve szép kosarára Dragasevic válaszolt, majd ismét ő volt eredményes, és egyenlített. A hetedik perc elején Bíró kosarával már a hazaiaknál volt az előny (18:15). Ezt követően Czirbus négy pontja nem engedte elszakadni a Pécset, míg Madár kosara után az utolsó két percre már csak minimális előnye maradt Juhász Olivér tanítványainak. A negyedből hátralévő időszak is jobban sikerült nekik, így 29:26-os állásnál ért véget az első etap.
 
A második negyed Kovács és Madár dupláival indult, ám Laufer triplájával visszavette a vezetést a hazai alakulat (11. perc 32:31). Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok: Laufer, majd Bíró hármasával próbált volna ellépni a Pécs, ám Völgyiék válaszolni tudtak, így tizenhárom és fél perc után 40:40 volt az állás. Carev triplájára Körtélyesi válaszolt, majd ismét Carev szerzett három pontot, Laufer pedig egy duplát, így 5:22-vel a félidő vége előtt Mérész mester időt kért 48:42-es állásnál. Völgyi négy pontjával zárkózott a HOYA, ám a Pécs nem hagyta magát. Carev talált be ismét a hárompontos vonalon túlról, ráadásul faulttal együtt, és a büntetőjét is értékesítette. Kovács zsákolására Carev újabb hármassal válaszolt, majd Körtélyesi szerzett egy duplát, ám a hazaiak továbbra sem maradtak csendesek. Mucza trojkája, majd Körtélyesi ziccere után viszont a Pécs időt kellett, hogy  kérjen (19. perc: 57:57). Medve triplájára és Kovács ziccerére csak egy pont érkezett pécsi részről, így 58:62-es vendégelőnynél vonulhattak szünetre a felek.
 
 
Pécsi kosárral indult a második félidő, ám Füzi triplája és duplája, illetve Madár hármasa tíz pontra növelte a vendég fórt. Időt is kért Juhász mester (23. perc: 60:70). A hazai pontcsendet Riskó kettese törte meg, amire Medve három pontja jött válaszként, Kovács pedig már tizenhárom pontra növelte a különbséget (25. perc: 62:75). Kovács újabb duplájára Laufer válaszolt, majd Kovács zsákolt és Körtélyesi dobott ziccert egy-egy szép leindulás végén, újabb hazai időkérést eredményezve (27. perc: 64:81). Körtélyesi és Czirbus négy büntetőjével már húsz pont fölött volt a Veszprém előnye (28. perc: 64:85). A különbség pedig a negyed hátralevő idejében csupán egy ponttal csökkent, köszönhetően főleg Bíró utolsó másodpercben szerzett triplájának (70:90).
 
Dragasevic szerezte az utolsó negyed első kosarát, méghozzá a hárompontos vonalon túlról, ám Körtélyesi szintén egy trojkával válaszolt. A Pécsnek sikerült húsz ponton belülre kerülnie, ám a Veszprém magabiztos előny nem volt veszélyben. 5 perccel a meccs vége előtt Madár hármasa, majd Füzi betörése már ismét huszonegy pontos fórt eredményezett (81:102). Az utolsó három percre Bruder is lehetőséget kapott, aki az utolsó perc kezdetén meg is szerezte első kosarát, Madár szép passza után (90:111). A végjátékra Simon is megérkezett a vendégek részéről, és büntetőből sikerült is betalálnia, ezzel beállítva a 92:114-es végeredményt.
 
 
Nyilatkozatok
 
Mérész Csaba, vezetőedző: Gratulálok a csapatomnak az újabb győzelemhez! Az első játékrészben nem azzal az agresszivitással védekeztünk, amellyel kellett volna. Nagyon sok könnyű kosarat kaptunk a meccs ezen szakaszában. Úgy gondolom, hogy a félidőben sikerült ezt rendezni, és a harmadik negyedre úgy jöttek ki a srácok, ahogy el kell kezdeni egy meccset. Kellően agresszívak voltak, nagyon jól összeállt a védekezés, és ott sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Utána tudtuk tartani az előnyt, amely elég lett a végére.
 
Füzi Róbert, bedobó: Az első félidőben a Pécs szinte minden dobása betalált, ezért volt olyan szoros az eredmény a nagyszünetben. Ekkor megbeszéltük az öltözőben, hogy sokkal keményebben kell védekeznünk, amit a harmadik negyedben sikerült is megvalósítanunk. Hibákra kényszerítettük az ellenfelet, amiből gyors kosarakat tudtunk szerezni, kialakítva egy húszpontos különbséget. Ezt az előnyt aztán a meccs végéig tudtuk tartani.
 
A részletes statisztika ezen a linken érhető el: netcasting.webpont.com
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink