Naptár

Betöltése

  Tanultunk a hibáinkból

  2019. Szeptember 01.
  2 éve
  Negyedik helyen végeztünk a fővárosban most hétvégén rendezett VII. Gyurasits István Emléktornán.
   
   
  Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, együttesünk péntek kora délután Budapestre utazott, hogy részt vegyen a VII. Gyurasits István Emléktornán, melynek házigazdája a Budapesti Honvéd SE volt. Az eseményre csapatunkon kívül még a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks, illetve a szerb élvonalban szereplő Szpartak Szabadka volt hivatalos.

  Első mérkőzésünkre már pénteken délután sor került a Simon János Kosárlabda Csarnokban, mégpedig a Nyíregyháza ellen. Helyzetünket nehezítette, hogy Madár András, illetve Völgyi Marcell sérülés miatt nem szerepelhetett.
   

  Az első negyedben még abszolút fej-fej mellett haladtunk keleti ellenfelünkkel, a játékrész végére előnyünk  egy pont volt (21-22). Ezt követően azonban, a küzdelem második negyedében egy sérülés miatt Szabó Pétert is elveszítettük: a félidőre a Nyíregyháza fórja már nyolc pontos volt (38-30). Természetesen küzdöttünk továbbra is (3. negyed: 64-51), ahogy csak bírtuk, a győzelem viszont elmaradt: 91-69-re végül ellenfelünk diadalmaskodott.
   
  Veszprém: Kovács 21, Mucza 14, Körtélyesi 12, Czirbus 10, Medve 9, Füzi 3, Végh, Bruder, Veingartner, Szabó.
  Nyíregyháza legjobb pontszerzői: Dancsecs 25, Tóth 24, Bus 10.

  A másik ágon, a házigazda Honvéd SE sikeresen bánt el a Szabadkával, így a szombati bronzmérkőzésen utóbbival találkoztunk. Madár András továbbra sem játszhatott, Völgyi Marcell azonban már vállalta a játékot. Szabó Pétert előző napi sérülése miatt nélkülözni kényszerültünk. Ahogy Mucza Tamást is, akinek a térde a bemelegítés alatt megsérült.
   

  Ellenfelünk jól kezdett a mérkőzésen, az első (23-26), illetve a második negyedben (43-49) egyaránt három ponttal volt jobb nálunk. Mi viszont természetesen nem adtuk fel: a harmadik negyed kettővel nyertük (65-69). Azonban nem titok, a végére már fáradtunk: a sérülések miatt megtizedelt csapatunk végül 93-84-re kikapott, így pedig negyedik helyen végzett a győztes Nyíregyháza, illetve az ezüstérmes házigazda mögött.
   
  Veszprém: Körtélyesi 21, Füzi 15, Medve 14, Kovács 12, Völgyi 10, Czirbus 9, Szűcs 3, Mucza, Veingartner, Bruder.
  Szabadka legjobb pontszerzői: Krstanovic 23, Kuridza 20, Petrov 13.
   

  Így értékelte a látottakat
   
  Mérész Csaba, együttesünk vezetőedzője: – A sérülések sajnos nem kíméltek bennünket a tornán. Ettől függetlenül bátran állítom, hogy a játékosaim, amíg csak bírták, addig szívvel-lélekkel hajtottak. Tehát összességében nem lehetek elégedetlen a teljesítményükkel: lelkiismeretesen dolgozunk a továbbiakban is, hogy a bajnoki rajtra minden a helyére kerüljön.
   
  Füzi Róbert, csapatunk bedobója: – Remélem, hogy egyik játékostársam sérülése sem annyira komoly, hogy hosszú időre elveszítsük sorainkból. Mindenki küzdött, hajtott, de ez a torna most így alakult. Csalódottak nem vagyunk, a hibáinkból tanultunk.
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink