Naptár

Betöltése

Veszprém - Baja 81:99

2020. Január 24.
4 éve
Ezen a héten már második mérkőzését játszotta hazai pályán a Veszprém, ezúttal a bajnokságban a Baja ellen. Az ellen az együttes ellen, akikkel pár hét múlva a kupaelődöntőt fogjuk játszani. A mérkőzésre nem került benevezésre részünkről a kisebb sérüléssel bajlódó Körtélyesi Gergely és Szücs Péter. Az együttes célja nem lehetett más, minthogy megtörje az öt meccse tartó vereségsorozatot a bajnokságban.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 18. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Bajai Bácska FKE 81:99 (27:25, 17:28, 12:28, 25:18)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző. Vezette: Horváth, Szalai, Csák
Veszprém: Völgyi 12/3, Madár 10/6, Kovács 8, Füzi 15/3, McCall 14/3.  Cserék: Czirbus 12, Medve 3/3, Szabó 4/3, Mucza 3/3.  Edzők: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs
Baja: Nagy 6/3, Jakab 22/12, Goldring J. 17/6, Pongó 25/15, Vukicevic 18. Cserék: Ágfalvi 3, Kollár, Goldring G., Fehér, Kővágó-Laska 8. Edző: Cservék Csaba
 
 
A mérkőzés a vendégcsapat triplájával kezdődött, majd Völgyi passzából Füzi válaszolt erre palánkalattijával. Ezután egy jó védekezés végén le tudtuk indítani ellenfelünket. Védőfault után McCall dobhatott két büntetőt, egyet váltott pontra. Ismét jól védekeztünk, majd Völgyi triplájával vettük át a vezetést (3. perc 8:5). Két rossz támadásunk is volt, amelyet ellenfelünk megbosszult és visszavette a vezetést. Védekezésünk felkeményedett, és McCall duplája után Völgyi leindulása volt eredményes (5. perc 14:10). McCall passzából Czirbus is megszerezte első dupláját. A válasz gyorsan érkezett Vukicevictől. Egy jó védekezés, majd Mucza triplája növelte az előnyünket. Egy szép Szabó passz után Madár volt eredményes a hárompontos vonalon kívülről. Újabb szép játék végén Czirbus talált be, fél perccel a negyed vége előtt. A Baja ennek ellenére újabb triplát szerzett, és kétpontos előnnyel várhattuk a második negyedet (10. perc 27:25).
 
A második játékrészt gyengébben kezdtük és ellenfelünk átvette a vezetést. Ezen Medve triplája javított. Sajnos védekezésben gyengébben teljesítettünk, és a Baja elhúzott négy ponttal (13. perc 30:34). A rossz széria folytatódott, és vendégünk további négy pontot halmozott fel. Ezt Szabó hármasa törte meg. Újabb támadást rontottunk, ám jó védekezésünk eredményeképp ezt ellenfelünk nem tudta megbosszulni. Völgyi ellen követtek el szabálytalanságot, de megint nem tudtunk pontot szerezni, ellenben a Bajával. McCall passzából Füzi triplája törte meg a pontcsendünket (17. perc 36:42). A másik oldalon szintén egy hármas következett. Füzi szerzett labdát, majd McCall tört be sikeresen. Jakab újabb triplát szerzett, majd a másik oldalon Völgyivel szemben szabálytalankodtak. A két pont érvényes, és a büntetőt is sikerrel dobta be. A Baja újabb betöréssel szerzett pontokat, majd Madár tartotta a Veszprémben a lelket triplájával. Öt másodperccel a negyed vége előtt Vukiceviccsel szemben szabálytalankodtunk, majd szerzett három pontot. Kilencpontos hátránnyal vonulhattunk a szünetre (20. perc 44:53).
 
 
A harmadik negyedet a Baja nyitotta meg. Egy betörés közben szabálytalankodtunk, a kosár érvényes volt és a neki megítélt büntetőt is bedota ellenfelünk. Madár középtávolijával válaszolt erre. Habár támadásainkat jól fejeztük be, védekezésünk nem volt elég kemény, sorra kaptuk a kosarakat. Tizennégypontos hátránynál Mérész Csaba időt kért (23. perc 48:62). Kovács betörésével csökkentette hátrányunkat. A Baja a támadóidejének lejárta pillanatában újabb duplát szerzett. Goldring további három egységgel növelte hátrányunkat. Válaszul Czirbus zsákolt. Mindkét csapat sorra rontotta el támadásait, pontcsend következett. Ezt ellenfelünk triplája törte meg ezt (28. perc 54:72). Újabb hárompontosuk és egy értékesített büntetőjük után már huszonöt egység volt a különbség. Füzi a támadóidőnk lejárta pillanatában szerzett egy középtávolit. Az utolsó negyedet huszonötpontos hátrányból várhattuk (30. perc 56:81).
 
Az utolsó játékrészt nagy tűzzel kezdtük és négy gyors pontot szereztünk. Csapatunk az utolsó negyedben kemény védekezéssel és gyors támadásokkal operált, ezzel folyamatosan csökkentve a hátrányt. A Baja egy triplával törte meg a pontcsendjüket (33. perc 64:85). McCall ismételte meg az előbb látott mozdulatot és volt eredményes kintről. A Baja újabb három pontot szerzett, ezúttal büntetőkből. Füzi betörése volt sikeres, majd a következő támadásból két büntetőt is pontokra váltott. Medve szép passzából Szabó a palánk alatt csökkentette hátrányunkat. A túloldalon Pongó dobta be mindkét büntetőjét, majd Mérész Csaba időt kért. McCall betörése után jól védekeztünk, mi támadhattunk ismét. Légiósunk nem tudta ezt pontra váltani. Újabb bajai tripla következett, amivel ismét húsz pont volt a hátrányunk egy perccel a mérkőzés vége előtt (39. perc 79:99). A mérkőzést végül a vendég együttes nyerte (40. perc 81:99).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Bajának, megérdemelten nyertek ma. Sajnálom, hogy így alakult a mai mérkőzés. A találkozó után bejelentettem lemondásomat a csapatnak és a klubvezetésnek. További sok sikert kívánok a Veszprémnek.
 
Mucza Tamás, a Veszprém hátvéd-bedobója: Sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ki tudjunk jönni a gödörből. Dolgozunk azon, hogy újra nagybetűs csapatként tudjunk játszani.
 
Cservék Csaba, a Baja vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak. Ma megmutattuk, hogy hogy is tudunk játszani, ha tényleg mindent beleadunk. Örülök, hogy egy ilyen erős csapatot sikerült ma legőznünk. Rendkívül jól dobtunk kívülröl is. Ismét csak gratulálni tudok a srácaimnak.
 
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_485

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink