Naptár

Betöltése

Veszprém - NKA 75-109

2023. Január 14.
1 éve
Az NBI/B Piros csoportjának alapszakaszában elérkezett a tizenhatodik forduló, és a Veszprém Kosárlabda Klub otthon fogadta a listavezető NKA Pécs együttesét. A hazaiak esélyeit rontotta, hogy Orgona Gergő kisebb boksasérülés miatt nem állhatott Horváth Ákos vezetőedző rendelkezésére. A találkozó kezdete előtt egykori játékosunkról, a 79 éves korában elhunyt Dr. Koncz Kálmánról emlékeztek meg gyászszünettel a játékosok és a kilátogató szurkolók, köztük egykori csapattársai is.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 16. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub - NKA Pécs 75-109 (10-25, 19-22, 30-32, 26-30)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 200 néző
Játékvezetők: Dr. Magyari Tibor, Pécsi Zsolt és Tóth Bence
 
Veszprém: Kis 12, Madár 21/21, Végh 3/3, Szabó 18/9, Ratiani 16. Cserék: Szeifert 2, Varga, Birkás 3. Edző: Horváth Ákos
 
NKA: Kerpel-Fronius 8/3, Kovács 5/3, Kollár 9, Meleg 29/6, Djordjevic 8. Cserék: Kazy 12/6, Rátvay 4, Scherer 22/12, Benke 4, Lados 4, Herger 2, Kármán 2. Edző: Ivica Mavrenski
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
Kerpel-Fronius két jó büntetőjével és Ratiani duplájával indult a meccs. Majd Kollár és Djordjevic volt eredményes a vendégektől, ám a georgiai játékos a büntető vonalról is pontosan célzott. Kis Raul kettő plusz egy pontot érő játékával egalizált a Veszprém. Meleg duplája után Horváth Ákos időt kért (6. perc: 7-9). A megbeszélés után két könnyű kosarat is szerzett a pécsi együttes. Két perccel a negyed vége előtt már tízre nőtt a különbség, ugyanis csupán egy Szabó-kosár érkezett a hazai oldalon. A hátralévő percekben nem érkezett hazai pont így magabiztos vendégelőnnyel zárul ez az etap (10. perc: 10-25).
 
A második negyed első kosarát Kis szerezte, majd Szeifert is betalált, igaz a pécsiektől is érkeztek közben pontok. Kazy triplájára Madár felelt szintén egy hármas formájában (16. perc: 18-32). A következő percekben húsz pontra nőtt a távolság, amire Madár dobott egy hármast. Erre Kovács értékesített egy duplát. A hazaik hetese azonban ismét betalált kintről. Egy perccel a félidő vége előtt Szabó középtávolija került a helyére, majd Meleg és Ratinai is bedobott egy-egy duplát. A negyed utolsó kosara Kerpel-Fronius hármasa volt (20. perc: 29-47).
 
 
A harmadik tíz perc kezdetén egymást követték a kosarak, ám aztán a vendégek egyre jobban elhúztak (25. perc: 42-66). Ratiani küzdelmes duplája és Madár triplája próbált némi lendületet adni a hazai csapatnak. A negyed végéhez közeledve kezdett kinyílni az olló, Meleg kettesével már 29 pont volt a távolság, ami a végére harmincra nőtt (30. perc: 49-79).
 
Ratinai kettő és Scherer három pontjával vágtak neki a csapatok a zárófelvonásnak, majd utóbbi egy triplát is elsüllyesztett. Ekkor Kis is eredményes volt a hazai oldalon. Rátvay zsákolásával és Scherer hármasával már negyven pont fölé nőtt a különbség (34. perc: 56-94). Rátvay egy jó büntetőjére Ratinai két jó találata érkezett a vonalról. Herger kosarával átlépte a száz pontot az NKA. Ekkor Végh dobott be egy triplát. Scherer hármasára Madár felelt szintén kintről, majd előbbi ismét betalált kintről. Szabó jó büntetői nyitották a meccs utolsó percét. Kis még szintén mehetett a vonalra, és ő sem hibázott. A mérkőzés magabiztos pécsi sikerrel zárult (40. perc: 75-109).
 
 
Nyilatkozatok
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: ,,Egy mondtattal megfogalmazva: nem voltunk egy súlycsoportban. Jó érzés volt azt látni, hogy megtisztelt minket az ellenfél azzal, hogy szépen, kulturáltan végigjátszotta a meccset. Lehetett ma jó pár dolgot gyakorolni és előre lépni. Orgona Gergő személyében volt egy nagyon fontos hiányzónk, így nem volt meg a szerkezetünk ahhoz, hogy jobb mélységi játékot játszunk. Gratulálok a Pécsnek. Borzasztó jó szerkezetük van, tele tehetséges fiatallal. Ha rájuk néz az ember, akkor azt mondja, hogy ez egy kosárlabda csapat. Nem csodálkoznék, hogyha az élvonalban kezdenék a jövő évet.”
 
Ivica Mavrenski, az NKA vezetőedzője: ,,Gratulálok a játékosaimnak, akik komolyan vették ezt a mérkőzést. Tudtuk, hogy a Veszprém egyáltalán nem egy rossz csapat, hiszen van több játékosuk is, aki képes egy meccsen húsz, harminc vagy akár még több pontot szerezni. Elégedett vagy tehát a csapatom teljesítményével. A Veszprémnek szintén gratulálok a mai találkozóhoz, és sok sikert kívánok nekik a szezon hátralevő részére.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink