Naptár

Betöltése

Zalaegerszegen a veszprémiek

2014. Szeptember 16.
9 éve
A sportkörnél augusztus 11-én kezdődött az alapozás, s miközben a játékoskeret nagyban megerősödött, a csapatépítés a remélt ütemben halad. Az elöljárók megtalálták azon spílereket, akik emberileg és szakmailag magasabb célok eléréséhez segíthetik az egyesületet, bizonyíthatják, hogy a helyi kosárlabdázás új útra lépett. A gárdán az erőgyűjtés során még nincs eredménykényszer, nem lesz ez másként a szeptember 19-21. között tartandó Zala megyei eseményen is. A tradicionális rendezvényen nyolcan indulnak a férfimezőnyben: a szlovén Rogaska Crystal mellett a hazai élvonalból a Soproni KC, az Egis Körmend, a Jászberényi KSE, a Zalakerámia ZTE-KK, a MAFC, továbbá a másodosztályú Bajai Bácska FKE és Kámán Tamásék.

– Régi vesszőparipám, miszerint felkészülni leginkább erős vetélytársak ellen lehet. Erre a napokban lesz esélyünk, a mezőny ugyanis roppant erősnek tűnik. Minden nap pályára lépünk, s a legtöbb rivális ellen előzetesen nem nekünk áll a zászló – mondta Petőfi Áron, a veszprémiek vezetőedzője. – Külön érdekességet kölcsönöz a programnak, hogy sorainkban vannak zalai kötődésű sportolók, akik emiatt alighanem kettőzött akarattal támadják majd a gyűrűt. Egy biztos, csapatként jeleskednénk, úgy, hogy a srácok elosszák egymás között a terheket. A hétvége egy újabb állomás, ahol felmérhetjük, hogy a munkánk során hol tartunk.

A mieink később is vívnak tesztmérkőzéseket, előbb az MTK Törökbálinttal, majd a Tehetséges Fiatalok Budapestet fogadják a Vetési gimnáziumban. A tréner egy jó szellemű társaság kialakításán fáradozik, amely kivívhatja a helyi sportbarátok szimpátiáját. Szerencsére egyre jobban látszódnak azok a játékrendszerek, amik révén pörgösebb, élvezetesebb és „eladhatóbb” lesz a produkciójuk. Vertetics Ádámék becsülettel teszik a dolgukat, persze mindnyájan tisztában vannak azzal, hogy az előző idénybelinél fegyelmezettebben, egyúttal önfeláldozóbban kell teljesíteniük.

– Tavaszhoz képest többen lettünk, ám hiszem, hogy jobbak is leszünk. Sokat dolgozunk, hogy korszerű és sokmoz-gásos legyen a védő- és támadójátékunk, hogy minél több helyről jelentsünk veszélyt az ellen gyűrűjére. Ennek érdekében eszközöltünk néhány szerkezeti változást. A bő keretnek köszönhetően a találkozók végén remélhetőleg nem ütközik ki rajtunk a fáradtság, idegenben pedig bátrabbak és vagányabbak leszünk. Erre mindjárt szükségünk is lesz az októberi, oroszlányi nyitányon, ahol a helyi hívek általában pazar hangulatot teremtenek. Ahhoz, hogy az NB I/B Nyugati-csoportjának élmezőnyében végezzünk, hoznunk kell a hazai fellépéseinket, vagyis pályaválasztóként nem szeretnénk kikapni. Ez nem lesz könnyű, de nap, mint nap látom: erős és jó csapatom lesz.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink