Naptár

Betöltése

A győzelem lebeg a szemük előtt

2017. Április 13.
6 éve
 
A másodosztályú playoff negyeddöntőinek első körében mondhatni érvényesült a papírforma, a továbbjutás szempontjából esélyesebbnek vélt csapatok – hazai pályán – előnyt szereztek. A liga nyolc legjobb klubja között a Miskolci EAFC (keleti-második) az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t (nyugati-harmadik; 63-58), a Debreceni EAC (keleti-első) az MTK Törökbálintot (nyugati-negyedik; 78-62), az Oroszlányi SE Lions (nyugati-második) pedig a Nyíregyháza Blue Sharks-t (keleti-harmadik; 97-86) múlta felül. Ami bennünket leginkább érdekel: Nebojsa Pavlovicék a minap a vártnál könnyebben nyertek a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE ellen (102-66). A nyugati-első már a mérkőzés elején remekül védekezett és látványosan támadott. Jó megoldásokkal szolgáltak, a faulthatáron védekezve kihasználták a keleti-negyedik hibáit. A meglepetést szimatoló vendégek később feljöttek ugyan, ám a mieink észbe kaptak, s az előadást ismét élvezve jelezték: nagyobb potenciállal rendelkeznek. Ha mégsem vezettek kellően ötletes attakokat, akkor elszántsággal próbálták meg leszakítani magukról az ellenfelet. A nagyszünet után húsz, majd hamarosan harminc pont fölé kúszott a különbség. Egységesek voltak és duzzadtak az erőtől, s mert megfelelő energiával dolgoztak, a közönség is jól érezte magát a Vetési gimnázium tornatermében. Az állva hagyott és szétzilált rivális csak néha tudta megnehezíteni a dolgukat – a lepattanó-csatában is óriási eltérés mutatkozott a felek között –, így belefért, hogy a hazaiak az utolsó negyedben visszavettek a tempóból. – Egy lépéssel közelebb kerültünk a négy legjobb gárdához, de a következő felvonás biztosan szorosabb lesz. Az alapszakasz-siker miatt nem éreztünk magunkon különösebb nyomást, inkább építkeztünk az első kör mutatójából – jegyezték meg a veszprémi sportolók.

A vásárhelyiek a vereség után azon véleményüknek adtak hangot, hogy mifelénk nem volt sok mozgásterük és a nagy kedvvel iparkodott bakonyiak nem véletlenül harcolnak az élvonalba kerülésért. Bevallották: sok ellenállást nem tudtak kifejteni, a mieink ennek okán megengedhették, hogy a harmadik negyed végétől a csereembereiket foglalkoztassák. – Vetélytársunk nem véletlenül nyerte meg az alapszakaszt, ezt a királynék városában a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg. Az első pillanattól kezdve kihasználták a magassági fölényüket a palánkok alatt: a lepattanó-szedésben nagyon kikaptunk. Most volt egy hetünk, hogy összekapjuk magunkat és kiharcoljuk a harmadik derbit – húzta alá Utasi Gábor, a KSE szakmai főnöke.

– Jól mutatkoztunk be a rájátszásban, fegyelmezett és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva érvényesítettük az akaratunkat – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ugyanakkor a múlt héten történtekkel már nem foglalkozunk, így azzal sem, hogy simán nyertünk. A playoffban minden ütközet különös jelentőséggel bír, itt a meccsek rangadók, ráadásul a vásárhelyiek otthon veszélyesek – meg akarják majd védeni a hazai pályájukat. Emiatt nehéz összecsapásra számítok, nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy idegenben viaskodunk. Csakhogy motiváltak vagyunk, ezúttal is igyekszünk kiadni magunkból a maximumot. A szurkolóink elvárják tőlünk az elődöntőt, de ez nem lesz könnyű. Ha koncentrált csapatvédekezéssel rukkolunk elő, akkor uralhatjuk a palánk alatti területet és jó ritmusban támadhatunk. Mindegy, hogy mennyivel, a lényeg, hogy győztesen térhessünk haza.
 
Fotó: veol.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink