Naptár

Betöltése

  A hívek kedvében is járnának

  2015. Április 21.
  7 éve
   
  A másodosztályú pontvadászat alapszakasza után egy úgynevezett kuparendszerű kiírásban zajlanak a – 9-16. helyért vívandó – küzdelmek. Az új szakasz első fordulójában a „keleti-nyolcadik” a „nyugati-ötödikkel” viaskodik: a veszprémiek múlt héten idegenbeli sikerrel rajtoltak (71-79). Az első félidő szoros volt, miközben a Heves-megyeiek főként triplákkal „operáltak” (a találkozón huszonhét ilyen kísérletük volt, s azokból tíz lett jó), a mieinknek nem igazán mentek a büntetődobások. Kámán Tamásék aztán 40-41-nél magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. Miután megnyugodtak, kevés labdát adtak el, s annál többet szereztek, vagyis – immár magabiztosan – gyakran késztették hibázásra az ellenfelet. A párharc 61-79-nél eldőlt, a vendégek kulcsemberei a végén már „kispadoztak”.

  – Kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, ám szó sincs arról, hogy továbbjutottunk volna – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Kijelenthetem, hogy pénteken úgy futunk ki a Vetési gimnázium pályájára, mintha az állás nulla–nulla lenne. Szeretnénk szurkolóink kedvében járni, akik a Nyugati-csoport első négy helyezettje közé vártak bennünket. Szerencsére a közelmúltban – általában – visszakaptam a srácoktól azokat a dolgokat, amiket előzetesen kértem tőlük.

  A veszprémiek gyakorlásai a héten ismét jó hangulatban teltek. Nyoma sincs a hónap eleji szomorúságnak és csalódottságnak. Tovább csiszolták a védekezésüket, hogy az még agresszívabb legyen, s labdaszerzésekre és gyors ellenakciókra nyíljon lehetőség. A keretük ezúttal nem lesz teljes, lévén, Gáll Dominik boka-, míg Oltárczy Máté térdsérüléssel bajlódik. Az egyetemisták továbbjutás esetén a Falco KC Szombathely II.–Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK párosítás győztesével találkoznak. Ott az első mérkőzést a – huszonhat eladott labdát, negyvennyolc lepattanót és huszonkilenc gólpasszt jegyző – vasiak nyerték meg 88-65-re, vagyis a következő, május eleji fordulóban alighanem egy nyugat-magyarországi „kirándulás” vár Vertetics Ádámékra.
   
  Fotó: veol

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink