best10 - veszpremkosar.hu | A veszprémi kosárlabda hivatalos oldala">

Naptár

Betöltése

best10

2019. December 01.
4 éve
Budapesten folytatta küzdelmeit a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata a Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 10. fordulójában, ahol ezúttal a TF-BP volt a vendéglátó a Ludovika Arénában.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 10. forduló:
TF-BP – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 69:75 (22:26, 17:14, 12:17, 18,18)
Budapest, Ludovika Aréna, 100 néző. Vezette: Frányó, Bagi, Németh
TF: Beák 10/6, Karosi 5/3, Kerkai 4, Timkó 12, Czura 19/3. Cserék:  Kopasz 1, Kovács 4/3, Somogyfoki 11/3, Bálint 3 Edzőik: Vlasko Vladimir, Nagyy Bálint
Veszprém: Körtélyesi 6, Füzi 12, Medve 7/3, Madár 12/3, McCall 19/15. Cserék: Kovács 11, Mucza, Czirbus 8. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
 
 
A feldobást követően a TF tudta elhozni a labdát, ám egy jó védekezést követően Füzi szerezte meg a mérkőzés első két pontját. Hármasunk újabb duplája után a fővárosiak váltották pontokra a nekik megítélt büntetőket (3. perc 2:8). Körtélyesi leindulásból megszerezte a tizedik pontunkat, majd a hazai edző időt kért. Medve és McCall is a hárompontos vonalon kívülről tudott eredményes lenni (5. perc 6:16). Jó védekezés utáni leindulásunk végén légiósunk váltotta pontokra próbálkozását. Ellenfelünk védelme felkeményedett, hat pontra zárkóztak fel (8. perc 15:21). A Veszprém kissebb hullámvölgyét Madár hármasa törte meg. Az első negyed négypontos különbséggel zárult (10. perc 22:26).
 
A második negyed eleje a hazai csapatnak kedvezett. Jó védekezésük és hatékony támadásaik eredményeképp át is vették a vezetést három perccel a játékrész kezdete után (13. perc 29:28). A bakonyi együttes pontnélküliségének Kovács vetett véget ( 15. perc 33:30). Körtélyesi zsákolásával egy pontra sikerült leküzdeni a hátrányunkat. Támadó szabálytalanság után a Veszprém a vezetésért támadhatott. Madár értékesített büntetője után egy rövid pontcsend következett(18. perc 33:33). Ismét Madár büntetői, majd McCall leindulása hozta vissza a csapatba a tüzet. A negyed utolsó percében Füzi duplájával három ponttal vezettünk. Gyorsan érkezett a válasz a hazai csapattól, így egypontos különbséggel várhattuk a harmadik játékrészt (20. perc 39:40).
 
 
Az utolsó előtti negyedet McCall nyitotta egy sikeres triplával. A negyed első perceiben a csapatok nem bírtak egymással, egy rövid adok-kapok következett. Ezt Beák hármasa törte meg, amivel a hazai csapat átvette a vezetést (24. perc 45:43). McCall triplájával visszavettük a vezetést, majd egy jó védekezést követően mi támadhattunk. Lépéshiba miatt a labda újra a hazai együttesé. Somfoki betörésére a vendég együttes gyorsan válaszolt, majd Medve büntetőjével egyenlítettc(27. perc 49:49). Czura második hibája után ismét a Veszprém támadhatott, ám a próbálkozást nem sikerült pontokra váltani. Mérész Csaba időkérése után Czirbus tudott eredményes lenni (29. perc 51:53). Az utolsó másodpercekben sem Medve sem Czirbus keze nem remegett meg, így hatpontos előnnyel várhattuk az utolsó játékrészt (30. perc 51:57).
 
A negyedik negyed egy perces pontcsenddel kezdődött, majd a hazai klub tudott először eredményes lenni. Mucza labdaszerzését követően McCall ismét egy triplával növelte előnyünket (33. perc 55:60). Ismét egy labdaszerzést tudtunk végrehajtani, ezúttal Kovács megmozdulása után Madár  váltotta pontokra a gyors támadást. Újra helyén volt a védekezésünk, Mucza mutatott be egy gyönyörű blokkot. Körtélyesi elkövette ötödik hibáját, így kipontozódott. Beák büntetőivel a hazai csapat vette át a vezetést (35. perc 63:62). Jó védekezést követően a Veszprém támadhatott az előnyért, amit Medve duplájával meg is szereztünk, majd Füzi leindulása tovább növelte azt (38. perc 64:68). Egy perccel a mérkőzés vége előtt a két csapat fej-fej mellett haladva szerezte pontjait. Egy gyors támadásból Kovács zsákolt, hat pontra növelve előnyünket. A mérkőzés végi eredményt Füzi közelije állította be (40. perc 69:75).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba,  a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Sok mindenben kell javítanunk, hosszú út áll még előttünk. Nagyon ritmustalanul játszottunk, nem voltunk kellően agresszívak és nem tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfél játékosaira. Tudjuk a hibáinkat, és azon fogunk dolgozni, hogy kijavítsuk azokat, csak előre tekintünk ezek után.
 
Medve Máté, a Veszprém hátvéd/bedobója: Először is gratulálni a győzelemhez. A mai nem volt egy szép játék, de a két pont megvan. Rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést mind támadásban, mind védekezésben, de szerencsére az utóbbi a meccs végére feljavult, és meg tudtuk nyerni azt.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_432
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink