Naptár

Betöltése

A lényeg, hogy nyerjenek

2018. Február 28.
6 éve
 
Kosárlabdázóink múlt héten a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE pályáján nyertek (75-80). A sereghajtó az NB I/B Piros-csoportban rendezett mérkőzés első harmadában a megilletődöttség legkisebb jelét sem vázolta, a mieink nem is találtak rajtuk fogást. Akkortájt nem volt túl sok szépség a produkciójukban, időnként a zavarodottság jeleit prezentálták, miközben a másik oldal nyugodtabb és pontosabb volt. Szerencsére a negyedóráig erőlködött Hegedűs Gergelyék keresztülmentek a nehéz perióduson, azon, hogy alárendelt szerepre kényszerültek. Mikor elkapták a fonalat, megérkeztek a csatába, és „ismertették”, hogy mire képesek. Kilenc perc alatt – főként a remek külső dobásaiknak köszönhetően – mentek egy hat-harminckettes rohamot, majd visszavettek az őrületes tempóból, és a hazaiak visszakapaszkodtak a mélyből. Nem adták olcsón a bőrüket, de a bakonyiak a hajrában okosan tartották az előnyüket.

Az immáron tizennégy győzelemmel és négy vereséggel a második helyen álló egyetemisták ősszel mattolták a héten a királynék városába érkező Tehetséges Fiatalok Basketball Playerst (67-74). Akkor a fővárosiak már az ütközet elején jelezték, hogy – a küzdeni tudásból jelesre vizsgázott – Körtélyesi Gergelyéknek nem lesz könnyű dolguk velük. A csapatunk nem volt igazán éles, a támadásszövéseikkel akadtak gondjaik, vagyis körülményes volt túljárni a „kanárisárgák” eszén. Minden pontért meg kellett küzdeni, ám a mieinknek a nagyszünet előtt mégis sikerült ellépniük – ez kiváltképp a csapatszintű védekezésük számlájára írható. A fordulás után sajnos magukra engedték a vetélytársat, az előadásukból hiányzott a frissesség és az ötletesség, így újra nyílt lett a csata. A vendégek a záró negyed nyitányán az igazi arcukat mutatták, érvényesítették a törekvéseiket, de mert a hajrában megint messze kerültek a csúcsformájuktól, az utolsó pillanatok izgalmasan alakultak.

Mivel a budapestiek jelenleg – tizenhárom diadallal és hat vereséggel – harmadikak, nagy viadalra van kilátás a Vetési gimnázium tornatermében. Az ellenfél idegenben csak öt–négyes mérleggel bír, ám hiba lenne ebbe kapaszkodni. Az év elején kikaptak a Nagykőrösi Sólymok SE-től (otthon, 65-104-re), aztán mostanáig zsinórban hatszor nyertek, a napokban a Vasas Akadémiát tréfálták meg (70-78). A Beák Gábor, Filipovic Stefan, Szobi Dániel, Búzás Bence és Kerkai Ákos alkotta mag roppant erős, viszont a veszprémiek hazai környezetben mégis csak nyolc–egyes mutatóval állnak. – Általában nehéz derbiket vívunk az egészpályás védekezést „forszírozó” TF-fel, szerintem most sem hullik csak úgy az ölünkbe a siker. Nem szeretnék ígérgetni, a lényeg, hogy nyerjünk és az alapszakaszban ne csússzunk a második helynél hátrébb – mondta Mérész Csaba vezetőedző.

Helmeczi Andrásék készülnek az összecsapásra, mert amit előzetesen elterveztek, azt maradéktalanul végrehajtanák. Mivel nagyon akarják a győzelmet, a védekezésbe sok munkát fektetnének, azonban a támadásaikban is megtalálnák a tempót: azokat gördülékenyebbé tennék. Remélhetőleg kontroll alatt tartják a találkozót, s mindenre lesz ellenszerük. Ha lesz kohézió a csapatban, okos döntéseket hoznak, sok dobást értékesíthetnek. Így a közönség aligha marad látványos akciók, s persze HOYA-győzelem híján.
 
Fotó: vehirsport.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

0 - 0

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink