Naptár

Betöltése

A siker receptje már megvan

2014. November 04.
9 éve
 
A Vetési gimnáziumba érkező vetélytárs – a bonyhádiakkal és a törökbálintiakkal karöltve – még veretlen a mezőnyben. Az A-csoportos „nagytestvér” 23 éven aluli tehetségeit tömörítő csapat a zajló pontvadászatban otthon a Bajai Bácska FKE-t (100-58), idegenben pedig a PVSK-Kronosz Kiadót (74-90) és az MKB-Euroleasing Vasast (59-68) mattolta. Amíg ők három diadalt számlálnak, addig Kováts Viktorék kettőt – egy vereség mellett. Ráadásul a negyedik helyen álló együttesünk múlt héten elköszönt a Hepp-kupától is (–Motax-Concordia KC Pápa 84-93). A sorozatból történt kiesésük után a veszprémiek sokat beszélgettek, hogy a folytatásban mit csináljanak másként – hogy jöjjenek azok az eredmények, amik valójában bennük vannak. Tudniillik abban mindenki egyetért, hogy a jelenlegi gárda sokra hivatott.

Nyilvánvaló, hogy a Vertetics, Kámán, Farkas trió mellé (ők az idei bajnokikon átlagban 57 pontot dobtak) a többieknek is fel kell nőni, mint ahogy azt egy-egy fellépés alkalmával Czakó Tamás, Novák Bence és Sipos Ádám tette. Azt is látni kell, hogy akik az előző évadban kiegyensúlyozottan teljesítettek, azok közül most többen formán kívül vannak: önbizalomhiányban szenvednek. A keret tagjai most azon dolgoznak, hogy a mutatott játék pontosabb legyen és a rotá-ció az elképzelések szerint működjön. A hétközi tréningek arról árulkodnak, hogy etekintetben jó úton járnak.

– Az eddig mutatottnál többre vagyunk képesek, s ezt már pénteken bizonyítanánk – mondta Petőfi Áron edző. Bár Czakó fájós dereka a napokban sokat javult, a fővárosiak ellen aligha léphet pályára. Vetélytársunknak egy jól felkészített, sokat futó csapata van, ahol mostanság Koncz Péter, Csapai Péter, Vittay Ambrus és a 212 centis Timkó Norbert a kulcsember. Kérdés persze, hogy az NB I-es klubból ezúttal kik „játszanak vissza”. A héten sokat próbáltunk javítani a védekezésünkön, az ellenfelek támadásait modelleztük le és a besegítéseket gyakoroltuk. Fontos, hogy hátul stabilak maradjunk. A MAFC II. ellen természetesen a szebbik arcunkat mutatnánk. Miközben továbbra is az első négy hely egyikére vágyunk, mindig a következő összecsapásra figyelünk. Hiszem, hogy a srácok megértették a mondandómat, vagyis hogy a céljainkból miként lehet valóság. Nem titok, a klubvezetéssel egy-két embert „helyre tettünk”. A sikerhez most is 40 percnyi koncentráció szükséges, de kellenek kiemelkedő egyéni teljesítmények is. Ha a kiélezett szituációkban résen leszünk, csapatként funkcionálunk, kontrollálhatjuk a játékot és nyerhetünk.
 
Fotó: veol
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink