Naptár

Betöltése

A tervszerű építkezés fogta meg őket

2015. November 21.
8 éve
 
– Ismert, hogy hazánk egyik sikeres, a térség meghatározó pénzintézeteként régóta szoros partneri viszonyt ápolnak a méltán híres veszprémi kézilabda-egyesülettel. Mi döntött amellett, hogy a sportos mecenatúrájukba a helyi kosárlabdakör is „belefért”?

– Társaságunk mindig ügyelt arra, hogy komolyan vegye társadalmi felelősségvállalását, ebből adódóan nem csupán szemlélői, hanem – lehetőségeinkhez mérten – aktív támogatói vagyunk szűkebb pátriánk közösségi, kulturális és sportéletének. Jelenlétünk a sport területén is megmutatkozik, az esélyteremtés, a közösségépítés fontosságát hangsúlyozva. Olyan tevékenységek mellé állunk, melyek erősítik az emberek közötti kapcsolatokat. Bankunk több irányba vállalt kötelezettségeket, kötelességünknek érezzük, hogy rászorulókon és bajbajutottakon is segítsünk. Az élsport mellett a diák-, az utánpótlássportra és a tömegsportrendezvényekre is figyelünk. A veszprémi kosárlabdának van múltja, mint az eredményei mutatják, jelene és remélhetőleg minél szebb jövőképe. Esetükben egy feltörekvő ágazatról beszélünk. Ha nincs is olyan reklámértékük, mint az MVM-Veszprémnek, egyre többen járnak a mérkőzéseikre, s a híradásokban is mind gyakrabban szerepelnek. Miután úgymond átvilágítottuk a sportágat, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémet és annak utánpótlásbázisát, ama elhatározásra jutottunk, hogy érdemesek a szponzorációnkra. Csak zárójelben tenném hozzá: az üzleti kapcsolaton túlmutató bizalmi viszony, személyes kötődés is húzott bennünket az irányukba.

– Az együttműködési megállapodás keretében, Önök részéről milyen elvárások fogalmazódtak meg?

– Eszem ágában sincs sportszakmai kérdéseket boncolgatni, de nekünk tavaly ősszel úgy tűnt, hogy az NB I/B Nyugati-csoportjában szereplő gárda még nincs kész, „csak” az alapozásnál tartanak, s nem rendelkeznek olyan költségvetéssel, ami mentén óriási célok fogalmazódhatnak meg. Ugyanakkor szimpatikus volt számunkra az a tervszerű építkezés, amit a klubot működtető gazdasági társaság vezetője vázolt előttünk. Menedzsmentünknek tetszett, hogy terveiket lépésről-lépésre valósítják meg, az út végén pedig egy sikercsapat kontúrjai vannak. A partnerség során egyik fél sem foganatosított ilyen-olyan elvárásokat. Tisztában vagyunk azzal, hogy az előző évadban titkon a felsőházba vágytak, de ez végül nem sikerült, az utolsó banánhéjon elcsúsztak. Sebaj, majd a zajló alapszakasz végén jegyet váltanak a másodosztály nyolc legjobb együttese közé. Ahogy a sportolók, úgy mi is hiszünk ebben. Meggyőződésünk, hogy a kapcsolat mindkét fél számára kölcsönös előnyökkel jár, tehát bankunknak nem csak lehetőség a támogatás, hanem valahol kötelesség is. Ezen szándékunknak a jövőben is eleget kívánunk tenni.

– Milyen reakciót váltott ki Önökből, hogy Kámán Tamásék – a felkészülési időszakot is beleszámítva – négy hónapja nem találtak legyőzőre?

– Ügyvezető igazgatónk, Flórián Bence mondhatni naprakész a kosárlabdázók mutatóit illetően, tőle tudom, hogy az őszi diadalsorozatuk előtt immár illik kalapot emelni. A holt idényben történt igazolásaik jól sikerültek, egy eredményes alapozási időszakot hagytak maguk mögött, míg a fiatal és a rutinos játékosok jó elegyet alkotnak. Ennek köszönhetően Mérész Csaba vezetőedző egy egységes és ütőképes alakulatot rakott össze, amely a huszonnégy tagot számláló ligában immár egyedüliként veretlen. Számunkra is jól eső érzés, hogy szerepet vállalhattunk a műhely sikereiben. Bankunk üzleti stratégiájában is megjelent a siker érdekében nélkülözhetetlen fizikai és szellemi kitartás, a koncentráció, a fegyelem és a kitartás. Vagyis azon ismérvek, amikkel a veszprémi kosárlabdázók – az újkori dicsőségeik alapján – már rendelkeznek.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink