Naptár

Betöltése

  A védekezés lehet a kulcs

  2018. Február 01.
  4 éve
   
  Miután a mieink múlt héten jobban jöttek ki a hajrából, az NB I/B Piros-csoport előző fordulójában, az idegenbeli találkozó végén felőrölték a Calle Pubfood Békést (70-82). A rivális jobb dobóformával indított, egy ideig alig akartak hibázni, ezalatt a sérülések miatt tartalékos vendégek a triplákat erőltették – harminc percen át kevés sikerrel. Aztán a küzdelmes mérkőzésen sikerült felzárkózni, majd a vezetést is átvenni, köszönhetően annak, hogy Körtélyesi Gergely hiányában Nebojsa Pavlovic és Kovács Soma a korábbinál több pluszt vállalt. Az együttesek a folytatásban is gyűrték egymást becsülettel, gyakran hoztak rossz döntéseket, ezért egymás nyakán lihegtek. Az adok-kapok a záró felvonásig tartott, de utána a harcosabb és koncentráltabb bakonyiak – egy nulla–tízes rohammal – elléptek. A lendület a hajrában sem fogyott el, és a derbit már nem adták ki a kezükből.

  A tizenkét győzelemmel és négy vereséggel a második helyen álló veszprémiek hétvégén ahhoz a Pécsi VSK-Kronosz Kiadóhoz utaznak, akik ősszel, a Vetési gimnáziumban nem állították őket nehéz feladat elé: a HOYA-mezesek akkor könnyedén oldották meg a feladatot (88-54). A helyi kedvencek már az elején úgy álltak a csatához, hogy nyerni akarnak. Magabiztosak voltak, gyorsan és veszélyesen támadtak. Nem is kellett beleszakadniuk az igyekezetbe, ugyanis az előnyük úgy is nőtt. A hazaiak a tekintélyes különbség birtokában már nem is erőlködtek – megtehették, az ellenfél tudniillik rossz napot fogott ki –, mindkét oldalon sok volt a hiba, a kihagyás. A vetélytárs nem tudott kibontakozni, a differencia húsz pont körül állandósult, majd miután a lényeges kérdések eldőltek, a hajrában csak egy kollektíva volt a parketten.

  A Baranya-megyeiek jelenleg nyolc győzelemmel és hét vereséggel az ötödikek, úgy, hogy az otthonukban öt–egyes mérleggel állnak. Azt a zakót még a nyitó körben adták fel rájuk (–Miskolci EAFC 89-94), ám azóta odahaza elpáholták a Knipl Kft. Bonyhádi KSE-t, az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t, a Nyíregyháza Blue Sharkst, a Nagykőrösi Sólymok KE-t és a Vasas Akadémiát. A soraikban Boris Krnjajski és Demeter Attila a kulcsfigura.

  – Nehéz csatára van kilátás, úgy különösen, hogy Körtélyesinek továbbra is fáj a dereka, Pável Dánielnek a válla, s ha ez nem lenne elég, Kovácsnak Békésen kificamodott a bokája – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Egyelőre nem tudom, hogy a „trió” pattogtathat-e Pécsett, ahol a komplett kerettel is küzdenünk kellene a sikerért. Jelen helyzetünkben különösen nehéz lesz komoly nyomást helyezni a pécsiekre. Ezzel együtt folyamatos erőbefektetésre sarkallom a srácokat, hogy bizonyítsuk: minden körülmények között van tartásunk. A védekezésbe sok energiát kell fektetnünk, lévén, az ellennek kiváló egyéni képességű sportolói vannak. Ha hátul agresszívek leszünk, gyors indításokból könnyű gólokat szerezhetünk. Fontos, hogy a játékunk sebessége meglegyen. Tudjuk, hogy mit kell tennünk. Amit elterveztünk, azt jó lenne maradéktalanul végrehajtani.
   
  Fotó: foto24.hu
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink