Naptár

Betöltése

Adott a továbbfejlődés

2019. Június 22.
4 éve
 
Mind többen vannak a műhely égisze alatt, a sportos család folyamatosan növekszik – röviden így lehetne összefoglalni a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) immáron hagyományos évadzáróját, ahol a különböző korcsoportok legértékesebb és legtöbbet fejlődött játékosait is díjazták.

Jó alapokat és kedvet kapnak azok a fiatalok a rendszeres testmozgáshoz, a kosárlabdához, akiket múlt héten a Vetési gimnázium tornatermében köszöntöttek. Naményi Miklós, a Hoya-Pannon Egyetem Veszprémet működtető Veszprémi Kosárlabda Kft. ügyvezetője a szélesedő utánpótlás-programjuk részeként többek között arról beszélt, miszerint (…a főszereplők versenyeztetése során) eztán sem az eredményeken van a hangsúly, mivel számukra továbbra is az a legfontosabb, hogy egyre többen szeretnek pattogtatni. Ennek érdekében sok segítségre számíthatnak a felkészítőiktől. Miután a közelmúltban jó néhány tanintézménnyel sikerült együttműködési megállapodást aláírniuk – a tankerület részvételével –, az érintett iskolákban ősztől elkezdődhet az alapszintű kosárlabda-oktatás. Ilyenformán tovább fejlődhet a klub sportos családja, mind több gyermek csatlakozhat az egylet kötelékéhez, vagyis bővülhet a „hátországuk”. Az utánpótlás-programjuk kiszélesedését mutatja, hogy sok csapatukat nevezik az adott korosztályos bajnokságokba; ezen túlmenően óvodákban is jelen vannak, magyarán egészen kicsi gyerekekkel is próbálják megszerettetni a sportágat. Mint az ünnepségen elhangzott: belőlük akár élvonalbeli spílereket is nevelhetnek, viszont sok múlik azon, hogy az ifjak milyen hozzáállással, illetve tenni akarással bírnak. Ehhez, a továbbfejlődésükhöz a VUKE, az egyesület trénerei teljességgel hozzáadják a tudásukat. Szerencsére a fiatalok a mögöttünk hagyott szezonban is sok győzelemnek és sikernek lehettek a részese.

A rendezvény végén elismeréseket vehettek át a különböző korcsoportok legértékesebb (MVP, elől), valamint legtöbbet fejlődött játékosai. U11, fiúk: Bertalan Máté, ill. Koscsisák Mátyás. U11, „vegyes”: Kalincsák Anna Gréta, ill. Bényi Luca. U12, fiúk: Dominyák András, ill. Kertész Bálint. U12, lányok: Léber Boglárka, ill. Eckert Vivien. U14, fiúk, „A”: Végh Mátyás, ill. Csóti Zétény; „B”: Pleszinger Richárd. U14, lányok: Oláh Száva, ill. Jámbor Ajsa. U16, fiúk: Kovács Bálint, ill. Nagy Lázár. U18, fiúk: Veingartner András, ill. Habel Clemens. U20, férfiak: Lógár Bence. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém, U20: Völgyi Marcell. Az év edzője: Szabó Péter.
 
Fotó: veol.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink