Naptár

Betöltése

  Agresszívabbá tennék a védekezésüket

  2015. Február 12.
  7 éve
   
  A mieink továbbra is ott vannak az NB I/B Nyugati-csoportjának első négy helyezettje között, noha legutóbb kikaptak a Falco KC Szombathely II. otthonában (87-69). A kiegyenlített mezőnyben negyedik helyen álló kosárlabdázóink eddig nyolc sikert és hat vereséget számlálnak, míg leendő ellenfelük – éppen fordított aránnyal – kilencedik. A fővárosiak négy diadallal indították a pontvadászatot, vezették is a tabellát, ám az ötödik körben Sipos Ádámék megfosztották őket a veretlenségüktől (111-78). Utána zsinórban ötször kaptak ki, vagyis a Vetési gimnáziumi pofon valóban kiadós volt: gyakran „számoltak” rájuk. Később az Oroszlányi SE Lions 26, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 27, az MTK Törökbálint 41, míg a Bajai Bácska FKE 59 ponttal mattolta őket. A Koncz Péter, Mócsán Bálint és Timkó Norbert nevével fémjelzett gárda a múlt héten diadalnak örülhetett, az MKB-Euroleasing Vasast verték meg (59-58). A veszprémiek egyébiránt nem játszottak jól Szombathelyen, ahol huszonhat labdát adtak el, néha érthetetlen megoldásokkal szolgáltak, miközben néhány sportolóból hiányzott a vállalkozó kedv. Egy biztos, Nagy Róberték a Szombathelyen mutatottnál többre képesek.

  Az idegenben fényesnek nem mondható mérleggel (egy győzelem, öt vereség) álló veszprémiek eztán sem számíthatnak Kámán Tamásra és Vertetics Ádámra, akik sérüléssel bajlódnak. A vasi megyeszékhelyen Novák Bence is kidőlt a sorból, a fiatalember részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. A betegségek és sérülések árnyékában a klubnál a minap trénercsere is történt, az eddigi másodedző Mérész Csaba lett a vezetőedző. A 38 éves szakember nyolc éve érkezett a királynék városába, előtte Sopronban, Szolnokon és Kecskeméten pattogtatott – olyan nagyágyúkkal, mint a szerb Ivkovics, a román Alexe, az amerikai Bradford és a horvát Lapov. A sportbarátok emlékezhetnek rá: a kétszeres MK-győztes védekezésben és támadásban is ász volt a jogelőd VESC paklijában.

  – Az A-csoportos „nagytestvér” 23 éven aluli tehetségeit tömörítő MAFC II. egy jól felkészített, sokat futó együttes, ezért hátul még stabilabbnak kell lennünk – mondta az új vezetőedző. A napokban azon dolgoztunk, hogy a védeke-zésünk csapatszinten még agresszívebb legyen, amikből gyors ellenakciókat vezethetünk. A srácok Áron irányításával ősszel szinte földbe döngölték őket, az évad egyik legjobb teljesítményét produkálták, ám az akkori kezdőötösünkből mára alig maradtak hírmondók. Ezzel együtt szeretném, ha a mondás rám is igaz lenne, miszerint új seprű, jól seper. Ha feltaláljuk magunkat a kemény védekezéssel szemben, megbecsüljük a labdákat és fegyelmezetten iparkodunk, akkor siker koronázhatja az elképzeléseinket.
   
  Fotó: veol
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink