Naptár

Betöltése

Aligha lesz könnyű dolguk

2017. Január 25.
7 éve
 
Mint arra emlékezhetünk, kosárlabdázóink két vereséggel kezdték a másodosztályú bajnokságot, de azóta – zsinórban – tizenegy győzelmet arattak. Az egymás elleni eredmények alapján az első hely járna nekik, ám mivel holtverseny esetén, az alapszakasz végéig a „gólkülönbség” a legfontosabb rangsoroló tényező, másodikként várják a folytatást. Leendő ellenfelük, a budafokiak öt diadallal és nyolc zakóval a kilencedik pozíciót foglalják el. Legutóbb megverték a sereghajtó Alba Fehérvárt (108-57), viszont azt megelőzően sorozatban ötször kaptak ki. A Drevenka Dávid, Fehér Csaba, Tóth Szabolcs, Mészáros Bence és Lados Erik nevével fémjelzett együttes otthonában a mieink október elején már nyertek (66-69). Ha nem is könnyen, de akkor gyűjtötték be az első évadbeli sikerüket. A veszprémiek a mérkőzés elején bizonyították: jobb, erősebb és ütőképesebb csapat az övék. Úgy tűnt, minden rendben lesz, aztán odalett a dominanciájuk. A huszonkettedik kerületiek vérszemet kaptak és repesztettek egy húsz-kettes rohamot. Szünet után Kámán Tamásék szigorítottak a védekezésükön, ismét kellő akarat és elszántság dolgozott bennük. A hajrában izgalmas adok-kapokba mentek bele a felek, a lefújáskor pedig a jobb idegállapotban lévő gárda örülhetett.

A minap Nebojsa Pavlovicék a liga csúcsrangadóját is „hozták”, az OSE Lions csarnokában nyertek (80-87). A műhelyek a tudásukhoz képest túlzottan sok hibával játszottak, a tét, a csoportelsőség rányomta bélyegét a találkozóra. A bakonyiak ügyeltek arra, hogy a hazaiak ne tudjanak lábra kapni, de az ellen, fordulás után megbüntette a megingásokat. A vendégek leblokkoltak, s tizenkét pontos OSE-vezetésről indult a záró negyed. Akkor aztán riadót fújtak, úgy küzdöttek, mintha az életükről lenne szó. Pazarul védekeztek, labdákat szereztek, így visszavágtak a Vetési gimnáziumban elszenvedett őszi vereségért. Egyúttal nyomatékosították, hogy a liga legjobb formában lévő alakulatával rendelkeznek.

– A sűrű januári menetrendünkben egy fontos összecsapást sikerült megnyernünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A végén óriási energiákat mozgósítottunk, de ami a leglényegesebb, hogy az utolsó pillanatig hittünk a sikerben. Persze ezek után jó hangulatban várjuk az előttünk álló fellépést. Biztos vagyok abban, hogy a budafokiak ezúttal sem adják könnyen magukat. Nehéz párharcra számítok, de mint már többször jeleztem, az NB I/B-ben nincs könnyű rivális. Megint koncentráltan kell kosárlabdáznunk, függetlenül a vetélytárs besorolásától. Ha szigorúan védekezünk, gyors indításokat vezethetünk, míg a felállt fallal szemben pontosan és türelmesen kell támadnunk. Aligha lesz könnyű dolgunk, de nekünk nyernünk kell. Győzelemmel és jó játékkal örvendeztetnénk meg a szurkolóinkat.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink