Naptár

Betöltése

Állnak a kihívások elé

2018. Július 30.
5 éve
 
A gárda az elmúlt esztendőkben rendre ott volt a másodosztály legjobb alakulatai között, ám valahol minden érdekelt csalódásként élte meg, hogy Körtélyesi Gergelyék tavasszal „csak” negyedikek lettek. Mint az egyesület mai sajtótájékoztatóján elhangzott, az elöljárók és a kosárlabdázók is tanultak az előző évadból; ennek szellemében tervezték meg a következő szezont és vele együtt az új játékos-keretet. Lévén, a tervek egyértelműek, jövőre a legutóbbi helyezésnél előrébb szeretnének végezni. Nyáron ennek megfelelő volt az „átigazolási-politikájuk”…

Mint arról már hírt adtunk, a májusban látott együttesből hárman távoztak: Hegedűs Gergely, Kovács Soma és Simon László. A helyi funkcionáriusok, illetve a szakmai stáb öt játékost hozott a helyükre. A 25 éves Kovács Ádám (198 centi, 87 kiló) az A-csoportos Naturtex-SZTE-Szedeáktól érkezett, a hármas poszton bevethető szegedi fiatalember korábban az NB I-es MAFC-ban és az Alba Fehérvárban is pattogtatott. A vele egyidős Kerkai Ákos (192/90) néhány hónapja feljutáshoz segítette a Tehetséges Fiatalok Basketball Playerst – a kettes-hármas poszton használható szerzemény régebben a Zalakerámia ZTE KK-ban is megfordult. A 27 esztendős Madár András (193/89) a nagy rivális Oroszlányi SE Lionstól jött, a magát legjobban az egyes-kettes poszton feltaláló spíler ezt megelőzően játszott Salgótarjánban, Jászberényben és Székesfehérvárott. A 29 éves Szabó Péter (183/82) legutóbb a Vásárhelyi Kosársuli alkalmazásában állt, ám irányítóként feltűnt Salgótarjánban, Egerben és Szolnokon is. Az érkezők sorában a húszéves Völgyi Marcell (202/94) a legfiatalabb, a négyes poszton nagy jövő előtt álló legény mostanáig a Vasas Akadémiánál pallérozódott.

Mint megtudtuk: Mérész Csaba vezetőedző feladata (…és felelőssége) volt a „brigád” összerakása – Csorvási Levente klubmenedzser segítségével, – ő választotta ki az új embereket. Szerencsére megtalálták a hiányzó láncszemeket. Mivel a lehetőségek nem szűkültek (…épp ellenkezőleg), a klub háza táján ezúttal is nagyok az álmok. Persze a szurkolók kimondva-kimondatlanul már régóta „tervezik” az élvonalbeli szereplést. Egy biztos, minden adott az előrelépéshez, a merészebb elvárások megfogalmazásához. – Azért dolgozunk, hogy eztán is ott legyünk a legjobbak között – mondta Mérész-edző. Részünkről a felsőházi play-off kötelező, de mivel sok társaság küzd azért, hogy a „bizonyítványosztáskor” dobogóra álljon, nem jöhetünk azzal, hogy mi aztán biztosan elsők leszünk. Igaz, mi is nagy erőfeszítéseket teszünk majd érte, főként azért, hogy a legjobb négy közé jussunk. Ez elvárható tőlünk, ám odáig hosszú út vezet. Motiváltak vagyunk, az NB I/B-s bajnokságban nagy akarattal és koncentrációval óhajtunk viaskodni.

Ám addig is, újra kell kezdeni az építkezést. Az egyesületnél próbáltak kialakítani egy jó csapatot, melyben a fiatalok az eddiginél többet bizonyíthatnak. Madár Andrásékat mifelénk új impulzusok érhetik, a megújulás pedig mindenki életében fontos. A szakmai stáb alighanem gondoskodik arról, hogy a megerősített játékosállomány az elkövetkező hetekben ne unatkozzon, hiszen Mérész Csabáék azon lesznek, hogy a srácok képesek legyenek egymásért is meghalni a pályán. Minőségi munkát végeznének, rálelnének a megfelelő ritmusra, hogy a folytatásban minél kevesebb hullámvölgy jellemezze a produkciójukat. A csapatépítés nem lesz könnyű, de állnak a kihívások elé. – Tisztában vagyunk azzal, hogy velünk szemben nagyok az elvárások, mint ahogy azzal is, miszerint több erős ellenfél van a ligában, akik nyáron szintén acélossá tették a soraikat – mondták egybehangzóan a játékosok, gondolván itt elsősorban a műegyetemistákra, az oroszlányiakra és a nyíregyháziakra. Ha az előttünk álló kiírásban elkerülnek bennünket a betegségek és a sérülések, akkor esélyünk lesz előrelépni. Most másfél hónapunk van az összecsiszolódásra. Mindennek az alapja a csapatszintű védekezés lesz, a hátsó agresszivitásunk pedig a túloldalon gyors és látványos játékot eredményezhet. Ebben segítségünkre lehetnek a nyár végi tesztmérkőzések és felkészülési tornák, amiket főként A-csoportos riválisok ellen vívunk meg.
 
Fotó: D.T.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink