Naptár

Betöltése

Az egység vezethet előre

2017. December 06.
6 éve
 
Kosárlabdázóink az NB I/B Piros-csoport legutóbbi fordulójában megőrizték a hazai veretlenségüket (82-56), igaz, a Knipl Kft. Bonyhádi KSE elleni találkozón csak lassan valósultak meg a terveik. Aztán Körtélyesi Gergely gondolt egyet: a serege élére állt, ennek tudható be, hogy a védekezés is mind hatékonyabb lett. A mieink a folytatásban sebességet váltottak, belelendültek és feljebb tornászták a dobóformájukat. A rivális később sem tudta izgalmassá tenni a csatát. A hazaiak nem akartak csalódást okozni, magabiztosan és mind jobban álltak a feladathoz. Miután nagyszerű védőmunkával megfojtották a Tolna-megyeiek játékát, a lényeges kérdések a záró felvonás előtt eldőltek.

Ezúttal aligha jön ki ily’ egyértelműen a felek közötti tudásbeli különbség, egyrészt, a törökbálintiak kicsivel előrébb állnak a tabellán, mint a bonyhádiak, másrészt, a veszprémieknek kettő–kettő az évadban eddig elért idegenbeli mutatója. A vetélytárs jelenleg négy győzelemmel és öt vereséggel hetedik, ám otthon négy–kettő a mérlegük. Eddig kétszer kaptak ki a saját pályájukon: előbb a Miskolci EAFC-től (71-74), majd az előző játéknapon a Pécsi VSK-Kronosz Kiadótól (62-83). Ezzel együtt nem árt az óvatosság a Jakab Péter, Boinitzer Dávid, Szabó Tibor, illetve Bihari Máté nevével fémjelzett alakulattal szemben.

Mérész Csaba vezetőedző a napokban az eddiginél is határozottabb és figyelmesebb játékra ösztökélte a tanítványait. Ennek köszönhető, hogy Ryan Cookék szeretnék kizökkenteni a másik oldalt a ritmusából. Ami biztos, a győzelmük kulcsa főként az egységben keresendő, tehát, nem a jó egyéni képességeikre építenek. Az elmondásuk alapján nagy energiákat mozgósítanának annak érdekében, hogy az „emtékások” nehogy könnyű kosarakat szerezzenek. Ha megtalálják a parketten az ideális összetételt, akkor pompás kinti dobásokkal és bátor betörésekkel feltörhetik az ellenfél védelmét, így lélektani fölénybe kerülhetnek, amivel bizonyíthatják, hogy sok töltet van bennük. Az előző párharc azon jeleneteiből mindazonáltal erőt és lendületet meríthetnek, mikor egymást inspirálták és ösztökélték.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink