Naptár

Betöltése

  Az első a második ellen

  2015. Október 20.
  6 éve
   
  Két játéknap után a törökbálintiak vezetik a tizenkét szereplős osztály tabelláját, ám csak jobb gólarányukkal előzik meg a szintén két sikerrel álló mieinket. A leendő rivális előbb az Alba Fehérvár DKKA otthonában (62-78), majd a Soproni MAFC-NyME ellen odahaza diadalmaskodott (90-52). Mint emlékezhetünk rá, Kámán Tamásék hétvégén a Vasas Akadémiát múlták felül (68-79). Gárdánk a második fordulóban nem tudta megismételni a nyitó körben mutatott szédületes formáját, de a győzelme így sem forgott veszélyben, az megérdemeltnek mondható.

  A törökbálintiak legutóbb megnyerték az alapszakaszt, s az előző kiírásokban is rendre az élmezőnyben voltak. A holt idényben több helyen változott meg a játékoskeretük, így szerkezetileg is átalakultak. A pontvadászat egyik legfiatalabb mezőnyposztú csapatmagja az övék, a magas szekciójuk viszont rutinos spílereket vonultat fel. A megyeszékhelyünkön is megfordult trénerük, Szarvas Gábor nemrég új együttest épített, amely hajtós, fizikailag jól felkészített és kellő taktikai repertoárral rendelkezik. Spiriev Olivér remekül összefogja és irányítja a társaságot, ahol a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Trepák Tibor rutinja sokat ér. A tavasszal még mifelénk serénykedett, 212 centis Szabó Tibor még nála is magasabb, ők a törökbálinti ikertornyok. Nem véletlen, hogy a derbiken sok lepattanójuk van. Mellettük Baross Kristóf és Szántó András is közel van a „kettőtízhez”. A ponttermésért ugyanakkor Horváth Kristóf, Bihari Máté és Jakab Sándor felel. Jó az egységük és mentálisan folyamatosan fejlődnek. Úgy vélik: ha saját kosárlabdájukat játszhatják, bármi előfordulhat a Vetési gimnáziumban.

  – Az évad eleji teszttornánkon 68-61-re győztük le az MTK-t, de ama eredményből nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Noha még nem állt össze a játékuk, ők is a legjobb négy közé igyekeznek. A tapasztalt és a fiatal sportolóik jó elegyet alkotnak. Ebből kiindulva, ismét nehéz mérkőzésre számítok, ám a ligában olyannyira kiegyenlítődnek az erőviszonyok, hogy egyetlen találkozó sem tűnik lefutottnak. Még vannak hibák és pontatlanságok a játékunkban. Hétvégén elfáradtunk a záró negyedre, mert fogyott az erő, csökkent a figyelem is. Ezúttal tényleg negyvenpercnyi koncentrációra lenne szükségünk. Oda kell figyelnünk, hogy siker koronázza az elképzeléseinket. Tudjuk, mi kell ahhoz, hogy kontrolláljuk a játékot. Aligha lesz könnyű, de hiszünk magunkban, a sikerünkben. Fegyelmezett csapatmunkával kevés ponton tarthatjuk őket. Fontos, hogy a döntő szituációkban megőrizzük a higgadtságunkat.

  * * *

  A Vasas Akadémia ellen már nem szerepelt Puszta Dávid, aki a civil életben vállalt kötelezettségei miatt (ideiglenesen?) felhagyott az aktív kosárlabdázással. A kiváló sportoló ugyanakkor nem bontott szerződést a veszprémiekkel, vagyis továbbra is a klub igazoltja.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink