Naptár

Betöltése

  Az első a második ellen

  2017. December 19.
  4 éve
   
  A mieink a másodosztályú bajnokság elitmezőnyében legutóbb megdolgoztak az idegenbeli sikerért, sokat számított, hogy az MTK Törökbálint elleni mérkőzés döntő pillanataiban nem remegett meg a kezük (88-95). Már a találkozó elején érezhető volt, hogy a párharc nem lesz sétagalopp a vendégek számára – sok volt a pont, ami arról árulkodott, hogy a felek aligha tudják a védekezésre helyezni a fő hangsúlyt. A derbi több veszprémi rövidzárlatot is hozott, azok után viszont mindig összekapták magukat: lendületbe jöttek és hozták a begyakorolt figuráikat. Csakhogy hiába okoztak időről-időre nehéz perceket a – rossz dobásokra kényszerített – vetélytársnak, a záró felvonásban minden kezdődhetett elölről. Szerencsére a határozottabb és mentálisan erősebb csapatunk a hajrában nem engedte ki a győzelmet a kezéből, s pontot tett az összecsapásra.

  Helmeczi Andráséknak ezúttal (sokkal) nehezebb dolguk lesz, hiszen a nagy ellenlábashoz, a blokk aktuális listavezetőjéhez utaznak. A Komárom-Esztergom megyeiek tíz győzelemmel és egy vereséggel elsők, míg a bakonyiak kilenc–kettes mérleggel másodikak. A tízedik helyezett Vasas Akadémia mindkét társaságot megfricskázta, ráadásul Vavra András tanítványait a Vértes lábánál. A Thomas Ryan Spagnolo, Madár András, Illés Máté és Kovács Gábor nevével fémjelzett éllovas a zajló kiírásban általában nem rendez olyan erődemonstrációkat a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban, mint korábban, a Nyíregyháza Blue Sharks-ot 88-84-re, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót 92-86-ra, a Tehetséges Fiatalok Basketball Players-t pedig 80-70-re győzték le.

  Kérdés, hogy az elutazás előtt mi adhat erőt a mieinknek? Példának okáért egy idén januári csata, mikor diadalmaskodtak az OSE pályáján (80-87). Sokat számított, hogy a rangadó elején nem voltak megilletődve, hamar felvették az üzemi hőfokot. Volt ritmusa a játékuknak, pedig a közönség félelmetes hangulatot teremtett. A nagy tét, a csoportelsőség miatt mindkét együttes sokat hibázott, majd a veszprémiek hullámvölgybe kerültek (52-39). Az utolsó negyedben aztán úgy küzdöttek a vendégek, mintha az életükről lett volna szó, ezt a szakaszt tizenöt–harmincnégyre (!) húzták be. Akkor kulcsfontosságú momentum volt, hogy emberfogásos védekezésre váltottak, annak eredményeként labdákat szereztek és végül önbizalomra tettek szert.

  A dr. Hepp Ferenc-emlékkupa negyedik körét a minap sikerrel vett, a legjobb nyolc közé jutott Hegedűs Gergelyék (–Soproni MAFC 75-87) természetesen most is hasonló bravúrban, hőstettben bíznak.

  – Azt gondolom, hogy minden adott egy jó mérkőzéshez – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Mint mindig, most is elsősorban magunkkal foglalkozunk, de azért felkészültünk a másik oldalból is. Most jöhetnék azzal, hogy a pontvadászat ezen szakaszában, ráadásul az egyik legerősebb műhely otthonában nincs különösebb veszítenivalónk, azonban újra győzni szeretnénk, ha úgy tetszik: felnőni a feladathoz. Tisztában vagyunk azzal, hogy az OSE-nak pluszenergiát adnak a termüket alighanem zsúfolásig megtöltő szurkolóik, ám ha csapatként és megfelelő szinten játszunk, az első pillanattól fogva lesz tartásunk és alkalmazkodunk a rivális harcmodorához, akkor bármilyen veszélyes alakulat is az Oroszlányi SE Lions, felőrölhetjük őket, rászolgálhatunk a diadalra. Mert mint a kalkulusok mutatják, ők sem verhetetlenek. Azon leszünk, hogy ellentmondást nem tűrő játékkal, oroszlánként küzdjünk. Amennyiben a sportolóink magukévá teszik a szakmai vonal elképzeléseit, megteremthetjük magunknak az esélyt a helycserére.
   
  Fotó: foto24.hu
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink