Naptár

Betöltése

Az első az utolsó ellen

2017. Március 02.
7 éve
 
Az előttünk álló mérkőzés előtt nagy a kontraszt a szemben álló felek között: míg a vendégek – tizenöt–kettes mutatóval – vezetik a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoport tabelláját, addig a hazaiak utolsók, tizenkettedik helyezettek, egy győzelemmel és tizenhét (!) vereséggel. Ama diadalukat a Bajai Bácska FKE ellen érték el (107-84). A Varga Máté és Somogyfoki Péter nevével fémjelzett Fejér-megyeiek legutóbb az MTK Törökbálint pályáján kaptak ki (102-53). A sportolóik éppenséggel nem ügyetlenek, de nincsenek jó passzban. Nem úgy a mieink, akik a tizenhetedik fordulóban folytatták remek sorozatukat, favoritként bizonyítottak a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ellen: hozták a kötelező győzelmet (84-63; ami zsinórban a tizenötödik volt). A találkozón az ellenfél nehezen bontakozott ki, köszönhetően Hegedűs Attiláék szorosan zárt hátsó alakzatának. A helyi kedvencek később visszavettek a tempóból, majd újra felpörögtek, megmutatták, hogy jobb gárda az övék. Ám mihelyst megnyugtató lett a különbség – menet közben húsz ponttal is vezettek –, csökkent a koncentráció. A nagyszünet előtt Kámán Tamásnak kiújult a vádlisérülése, még szerencse, hogy Nebojsa Pavlovic ismét ellenállhatatlan volt. A Mecsek-aljaiak mindazonáltal nem kényszerítették őket nagyobb erőkifejtésre, így nem származott abból gond, hogy a hazaiak nem tudták mindig érvényesíteni a fizikai fölényüket.

A HOYA-mezesek ősszel – a palánkok alatt erődemonstrációt tartva, többször magasabb fokozatba kapcsolva – már elbántak a koronázó városiakkal (100-63). A mieink az elején is könnyedén kerültek helyzetbe és még egyszerűbben gyűjtögették a pontjaikat. Az együttesek közötti tudásbeli eltérés a folytatásban is dominált, belefért a pakliba, hogy a hazaiak mind több hibát vétettek. A bakonyiaknál ezen a derbin mutatkozott be Pavlovic, akit rögtön szívükbe zártak a szurkolók. Mivel a műhelyek nem voltak egy súlycsoportban, a lényeges kérdések hamar eldőltek – noha az egyetemisták hullámzó teljesítményt nyújtottak és sok ziccert kihagytak.

– Számunkra minden párharc fontos, így valamennyi ellenfelünket tiszteljük – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Az idegenbeli fellépések ráadásul mindig nehezek, de természetesen győzelmi szándékkal utazunk Székesfehérvárra. A leendő vetélytársunk nem olyan rossz, mint azt a tabella mutatja, ha nem figyelünk oda, „galibát” okozhatnak. Ennek megfelelően állunk az összecsapáshoz. Fontos lesz, hogy kontrollálni tudjuk a csatát, ezért a napokban igyekeztünk elől és hátul is helyre tenni egy-két dolgot. Nyilván most is a védekezésen lesz a hangsúly, mert abból kiindulva tudunk gyorsan és eredményesen támadni. A fehérváriak nincsenek jó szériában, számunkra papíron kötelező a siker, a derbi viszont a pályán dől el. Fontos lenne számunkra, hogy jó játék mellett továbbra is jöjjenek az eredmények.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink