Naptár

Betöltése

  Baja – Veszprém 95:118

  2022. Március 05.
  11 hónapja
  A győzelem reményében utazott a Veszprém Kosárlabda klub Bajára, hogy a hazaiak legyőzésével tovább növeljék győzelmeik és pontjaik számát. A Bajai Bácska FKE habár nyeretlen volt még ebben a bajnokságban, a vendégek jól tudták, nem szabad félvállról venniük ezt a találkozót sem.
   
  Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 23. forduló
  Bajai Bácska FKE – Veszprém Kosárlabda Klub 95:118 (23:30, 22:36, 20:23, 30:29)
  Baja, Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ
  Játékvezetők: Major Ádám, Horváth Alajos és Földesi Ádám
   
  Baja: Jakab 43/21, Goldring 18/6, Obermann 10, Végh 10/6, Szűcs 4. Cserék: Virág, Szatmári 10/6. Edző: Hosszú István
   
  Veszprém: Dancsecs 16/12, Glogovac 10, Szabó 21/15, Szeifert 7, Birkás 4. Cserék: Füzi 35/18, Végh 3/3, Glatz 16/12, Osztoics 6. Edző: Zeljko Lukajic
   
  Részletes statisztika ezen a linken található.
   
   
  Tudósítás
   
  A Veszprém úgy nyitotta a találkozót, ahogyan azt a szurkolói bizonyára elvárták és remélték, egy 0:8-as szériával, ráadásul más-más játékos jegyezte mind a négy kosarat. Ekkor Jakab ugyan bedobott egy hármast, ám Szabó is elsüllyesztett erre egy kintit válaszként, sőt még egyet. Ezzel máris tíz pont fölé nőtt a különbség. Szeifert második duplája után Obermann dobott be két büntetőt, majd egy középtávolit is (5. perc: 7:18). Szabó ismét dobott egy hármast. A vendégekkel főként Obermann és Jakab próbálta tartani a lépést, miközben a veszprémiektől Füzi, Dancsecs és Glatz is betalált. A negyed vége azonban a Bajának sikerült jobban, Végh két ízben is betalált tőlük, majd Jakab büntetői is csökkentették a távolságot (10. perc: 23:30).
   
  A második játékrész Végh duplájával indult, ezzel már csak öt pont volt közte. Ekkor azonban beindult a veszprémi henger, és főként a Füzi-Dancsecs duó vezetésével, pár perc alatt húsz pont fölé tornázta a távolságot (15. perc: 27:48). Majd Glatz is belelendült, bedobva második hármasát, miközben Füzi már a negyediket jegyezte, a túloldalon pedig Jakab próbálta meg életben tartani a bajai reményeket. Füzi és Glatz azonban továbbra is pontosan dobott, és Glogovac is kivette részét a csapatmunkából, így magabiztos előnnyel mehetett a nagyszünetre a piros-szürke alakulat (20. perc: 45:66).
   

  A harmadik negyed úgy folytatódott, ahogy az előző befejeződött: Glogovac és Glatz vezetésével termelte a pontokat a Veszprém, amibe Szabó is betársult, ugyanakkor a másik oldalon kevés pont esett, a negyed első öt percében csupán öt (25. perc: 51:78). Ekkor négy bajai pont érkezett zsinórban, ám Füzi hat egységgel válaszolt. Szeifert és Szabó kosaraival már a harmincpontos különbséghez közeledett a bakonyi együttes, de Jakab és Goldring tudta azt csökkenteni a negyed végéig, ezzel az addigi legszorosabb tíz percet zárva a találkozón (30. perc: 65:89).
   
  Az utolsó etap kezdetén Jakab és Dancsecs triplái váltották egymást, majd a Baja egy 5:0-s szériát produkált Végh és Szatmári révén. Ekkor Füzi és Dancsecs is betalált kintről, igazi Szatmári is hasonlóan cselekedett. A Veszprém századik pontját Osztoics szerezte (35. perc: 78:100). A fiatal center nem sokkal később ismét betalált, akárcsak Füzi, aki a hatodik, vagy a túloldalon Jakab, aki a hetedik tripláját jegyezte. Utóbbi a negyven pontot is átlépte, miközben a veszprémieknél pályára lépő Végh is megszerezte az első kosarát, méghozzá a hárompontos vonalon kívülről. A bakonyiak végül magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak (40. perc: 95:118).
   

  Nyilatkozatok
   
  Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: Összességében mindig nehéz olyan meccset játszani, amikor te vagy az esélyesebb. Volt esélyünk, hogy a fiataljainkat pályára küldjük. Gratulálok a Bajának a küzdelemhez. Innentől a következő mérkőzésünkre kell koncentrálnunk.

  Hosszú István, a Baja vezetőedzője: Ez a mérkőzés nem a védekezésről szólt. A vendégek nagyon jó százalékkal dobtak kintről és a hibáinkat gyors támadásaikkal büntették. Gratulálok a Veszprémnek!
   
   
  Fotók: Pulai Zsóka - bajaibacska.hu
   

  Következő mérkőzés

  K

  Veszprém
  VS  CKE

  2023. 02. 11.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Pécsi VSK-Veolia
  VS  Veszprém

  116 - 80

  2023. 02. 04. 18:00

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink