Naptár

Betöltése

Bátrabbak és magabiztosabbak lennének

2015. Február 25.
9 éve
 
Az a furcsa helyzet állt elő a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában, hogy bár a mieink hétvégén nem léptek pályára – az MTK Törökbálint elleni itthoni fellépésük március harmadikára tolódott –, két helyet hátracsúsztak a tabellán. Ott a nyolc győzelemmel és hét vereséggel elfoglalt hatodik besorolásuk annak tudható be, hogy a roppant kiegyenlített középmezőnyben a Motax-Concordia KC Pápa a minap a Bajai Bácska FKE katlanjában nyert és a negyedik pozícióba lépett. A MAFC II. eközben Budapesten diadalmaskodott az Oroszlányi SE Lions ellen, ami az ötödik helyre repítette őket. A veszprémieket megelőzők mérlege: kilenc–hét. A kisalföldiek öt győzelemmel és tíz vereséggel a tizedikek.

Nagy Róberték legutóbb a MAFC II.-nél kaptak ki (78-72), ám az azt megelőző két mérkőzésükön is „elhasaltak”, így zsinórban három vereséget számlálnak. A győriek hétvégén két vállra fektették ugyan az MKB-Euroleasing Vasast, de ők sincsenek jó passzban: előtte egymás után négyszer kaptak ki. A felek novemberben már összefutottak a megye-székhelyünkön. Akkor egy nem túl magas színvonalú mérkőzésen csikorogtak a hazai gépezet fogaskerekei, a Rába-partiak sok apró szabálytalansággal zökkentették ki a veszprémieket a játékból. A hajrá azonban hihetetlenül izgalmas lett, s Kováts Viktor utolsó pillanatban dobott triplája eredményezte a hazai örömöt (64-63).

– Egy jól összerakott gárda a győri, amelynek lelkes és összetartó közössége van – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ráadásul az a Molnár István a szakvezetőjük, aki a királynék városában sokáig dolgozott eredményesen. Riválisunknál Gaál Róbert, Horváth Gergő, Márkus Tamás és a liga legjobb lepattanó-szedője, Gombás Gábor az alapember. Leg-utóbb a fővárosban egy nyerhető derbit vesztettünk el, kis szerencsével és nagyobb odafigyeléssel nyerhettünk volna. Sajnos a közelmúltbeli összecsapásaink rávilágítottak arra, hogy fizikálisan nem vagyunk a topon, a párharcok végére elfáradunk. Ennek következtében csökken a koncentráció, pontatlanokká válunk, s mind több hibát vétünk. Emiatt a napokban intenzívebb tréningeket végeztünk, sokat futottunk és a lábmunkára is odafigyeltünk. A sérült Kámán Tamásra és Vertetics Ádámra továbbra sem számíthatunk – előbbi a jövő héten, utóbbi egy hónap múlva játszhat –, viszont Novák Bence szereplésére van esély. Nem figyelünk a vetélytársakra, a tabella alakulására, csak magunkra. Agresszívabbnak, bátrabbnak és magabiztosabbnak kell lennünk. A héten elől és hátul is sokat gyakoroltunk, mert nyerni szeretnénk Győrben. Nem szabad botlanunk, hiszen a terveink megvalósítása érdekében nem akarunk a többiekre figyelni.
 
Fotó: veol
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink