Naptár

Betöltése

Békéscsaba - Veszprém 83-78

2023. Szeptember 09.
7 hónapja
Elérkezett a ceglédi felkészülési torna második, egyben utolsó napja. A Veszprém Kosárlabda Klub a házigazda CKE ellen tegnapi 87-55-ös vereségét követően ma a bronzért játszhatott. Az ellenfél az a - bakonyiakhoz hasonlóan – szintén Zöld csoportos, oda frissen feljutó Békéscsabai KK volt, amely pénteken 82-57-es vereséget szenvedett a Jászberényi KSE ellen. A veszprémiek esélyeit rontotta, hogy csapatkapitányuk, Szabó Péter ma nem állhatott Alex Geddes vezetőedző rendelkezésére.
 
Békéscsabai KK - Veszprém Kosárlabda Klub 83-78 (18-20, 26-23, 22-20, 17-15)
Felkészülési mérkőzés
Cegléd, Gál József Sportcsarnok
Játékvezetők: Rácz Zsolt, Drenyovszki Dániel és Fenyvesi Zénó
 
Békéscsaba: Balog 9/3, Kurtucz 4, Cvijin 14/3, Hajdu 24/12, Varga Á. 20. Cserék: Kovács 3/3, Tulkán 3, Varga Z. 3, Vodila 3, Csák, Scherber. Edző: Laczkó Róbert
 
Veszprém: Prodanovic 12, Birkás 11/3, Ratiani 21, Madár 13/9, Szeifert 3/3. Cserék: Fábián 5, Takács 5, Lénárt, Varga 8/3. Edző: Alex Geddes
 
A mérkőzés ezen a linken nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
A békéscsabai Hajdu triplájával indult a találkozó, ám Birkás jó büntetőivel egyből zárkózott a Veszprém. Varga egy jó büntetőjére Madár egy hármassal felelt. Szeifert kétszer egy pontjával és Prodanovic szép duplájával távolodott a bakonyi gárda, ezért időt kért a Békéscsaba (3. perc: 4-9). A megbeszélés után zónavédekezésre váltott a Veszprém, Prodanovic pedig ismét betalált. Majd következtek a centerek, egyik oldalon Hajdu, míg a másikon Ratiani volt eredményes.  Varga és Birkás két-két pontjával folytatódott az összecsapás, majd Madár dobott egy bravúros triplát, amire Kovács egy középtávolival felelt (7. perc: 13-18). Prodanovic jó büntetői ellenére a negyed utolsó percének kezdetére négy pontra zárkózott a BKK, és végül Hajdu kosarával zárult az első tíz perc (10. perc: 18-20).
 
Balogh középtávolijával indult a második etap, ám nem sokáig volt egyenlő az állás, az ellentámadás során ugyanis Birkás passzolt szépen Ratianinak, aki bezsákolta a labdát. Két jó békéscsabai büntetővel ismét egál volt, Kovács ziccerével pedig már a BKK vezetett. Jött is Alex Geddes időkérése (12. perc: 24-22). Jól sikerült az egyeztetés, ugyanis Varga hármasával és zsákolásával visszavette az előnyt a Veszprém. Ratiani blokkja után Birkás ellen szabálytalankodtak sportszerűtlenül, aki mindkét büntetőjét bedobta, majd adott egy gólpasszt Ratianinak. A másik oldalon Varga talált be ekkor, majd büntetőkkel zárkózott tovább a Békéscsaba, minimalizálva a különbséget. Ekkor Szeifert faulttal együtt dobott be egy hármast (15. perc: 30-34). Nem telt el egy perc, és már ismét csak egy volt közte. Az újabb veszprémi időkérés után Fábián volt eredményes, ám ezután öt pontot termelt zsinórban a Békéscsaba, így fordított. Fábián ekkor újra betalált (18. perc: 41-40). A negyed végére majdnem sikerült hárompontos előnyt elérnie a békési együttesnek, ám Takács a dudaszó pillanatában még szerezni tudott egy duplát (20. perc: 44-43).
 
Öt ponttal indította a második félidőt a Békéscsabának, ám ekkor Takács is betalált, majd Birkás dobott be egy saroktriplát. De a BKK újabb öt pontot termelt zsinórban, visszavéve a vezetést, majd újabb ötöt, ezzel tízpontos előnyre téve szert (24. perc: 59-49). A veszprémi időkérés után két-két pont esett mindkét oldalon. Majd a magasemberek kerültek a középpontba, Kurtucz az egyik, Ratiani a másik oldalon talált be, utóbbinak a faultért járó bónusz büntetője is jó volt. Nem sokkal később ismét eredményes volt a Veszprém georgiai játékosa. Majd Madár villant, ezzel ötpontnyi távolságra jött vissza a Veszprém. Jött is a BKK-időkérés (27. perc: 63-58). Varga vezetésével egy pontra csökkent a távolság. A negyed utolsó percében Hajdu három, míg Varga egy pontot tett hozzá az eredményhez (30. perc: 66-63).
 
A zárófelvonás Prodanovic két pontjával vette kezdetét, ám a békési Varga is betalált, méghozzá a támadóidő lejártának pillanatában. Rövid pontcsend után Madár egyenlített kintről, ám Hajdu visszavette a vezetést. Ratiani két, Hajdu viszont három pontot szerzett (35. perc: 73-70). Ratiani faulttal együtt talált be, de a büntetője kimaradt. Ekkor jött egy csabai tripla, majd Prodanovic dolgozott meg újabb két pontjáért. Birkás két jó büntetője az egyenlítést jelentette bő két perccel a találkozó vége előtt (38. perc: 76-76). Hajdu újabb hármast dobott, Prodanovic pedig egy középtávolit. Varga adott hozzá két pontot a csabai pontokhoz, Madár triplakísérlete az egyenlítésért azonban kimaradt. A hátralévő tíz másodpercben próbálta visszaszerezni a labdát a Veszprém, illetve faultolni. Utóbbi sikerült öt másodperccel a vége előtt. A BKK-tól Varga azonban mindkét büntetőjét bedobta, ezzel beállítva a végeredményt. A Békéscsaba így a ceglédi felkészülési torna harmadik, a Veszprém pedig a negyedik helyén zárt. (40. perc: 83-78).  
 
Nyilatkozat
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „Természtesen csalódottak vagyunk az egész hétvége során mutatott játék és az elért eredmények miatt. Van egy kitűzött, állandó szint, amit mindig el kellene tudnunk érni, de ez nem sikerült. Szinte semmit sem tudtunk megvalósítani mindabból, amit elterveztünk, ezzel elszalasztottuk a továbblépés, a fejlődés lehetőségét. A felkészülési mérkőzésekben természetesen benne vannak a hullámvölgyek, de ennél mégis jobbnak kellett volna lennünk. Ugyanakkor van még időnk és egy felkészülési meccsünk is hátra van az első bajnoki találkozóig. Az most a legfontosabb, hogy mindezt minél jobban kihasználjuk és a kialakult helyzetre megfelelően reagáljunk. Bizakodóan tekintenünk előre, és folytatjuk a kemény munkát.”
 
 
Fotók: archív (Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink