Naptár

Betöltése

Bevették az egri várat

2015. Április 19.
9 éve
EKF-Eger-KOK SE–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 71-79 (16-19, 17-16, 20-25, 18-19)
 
Eger, 200 néző. Vezette: Gergely, Domán, Balogh.
 
Eger: Tóth 14/6, Jakab 15/3, Klepej 8/6, Máté 8/3, Varga 3. Csere: Csabák 9/3, Frey 11/9, Kis 3, Megyes, Horváth, Nemes, Pongrácz. Vezetőedző: Váczi Péter.

Veszprém: Vertetics 13, Puszta 8, Kováts 2, Kámán 20, Fekete 9/3. Csere: Szabó 12, Nagy 1, Novák 5, Sipos 9/3, Szeifert. Vezetőedző: Mérész Csaba.

A középházi rájátszás kuparendszerű kiírásának első körében a „keleti-nyolcadik” a „nyugati-ötödikkel” találkozott, s előzetesen az erősebb játékoskerettel rendelkező vendégek számítottak esélyesebbnek. Bár a kezdő sípszó után a főiskolások jutottak vezetéshez, a labdákat és lepattanókat szerzett egyetemisták közeli duplákkal fordítottak (2-6). Kámán Tamás és Puszta Dávid mellett hamarosan a harmadik vezéralak, Vertetics Ádám is szót kért (6-12), ám a főként „kintről operáló” ellenfél Jakab Zsolt hármasával felzárkózott (12-14). A mieink öt-hat ponttal mentek, de mert a sok hazai triplakísérletből azért behullott néhány (…a mérkőzésen huszonhétszer kísérleteztek hárompontossal, azokból tíz volt jó), ott lihegtek Kováts Viktorék nyakán (16-19). A második negyedben az otthonában általában veszélyes Heves-megyeiek előbb kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést. Szabó Tibor kisvártatva újra egalizálta az állást, aztán a másik oldalról menetrendszerűen érkezett egy újabb tripla (24-21). A vendéglátók előnye ötpontosra nőtt, ezért kellett, hogy Vertetics riadót fújjon: az irányító akkortájt oly’ remekül produkált, mint az állkapocssérülése előtt (26-27). Hiába lettek pontosabbak Mérész-edző tanítványai, a riválisnak mindenre volt válasza, emiatt a nagyszünetben két pont volt a távolról is betalált Fekete Csabáék előnye.

Fordulás után rögtön jött egy újabb egri tripla, majd Szabó is kihagyott két büntetőt (36-35). Sajnos a veszprémiek ezúttal sem dobták jól az egypontosokat (a derbi végére azért majd’ hatvan százalékra tornázták fel ezen mutatójukat). A folytatásban egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, mígnem Szabó zsákolása jeladás volt (40-41). Ezt követően precízebb és fegyelmezettebb lett a veszprémiek játéka, mind több hibára késztették a vetélytársat (42-49). A hazaiak érezték: ebből baj is lehet, szívós munkával feljebb jöttek, majd állandósult a labdákat szerzett, magabiztosabbá vált Pusztáék nyolc-tíz pontos előnye. Az utolsó felvonás elején hol az egyik, hol a másik csapat talált be, majd egyre többször hibáztak az egriek. Ez azt eredményezte, hogy kezdhettek megnyugodni a mieink (56-68). Mivel mindkét oldalon sok volt az apró szabálytalanság, a sportolók gyakorolhatták az egypontosokat, Novák Patrik pedig megmutatta, hogy egymás után is lehet jól büntetőket dobni. A párharc első szakasza 61-79-nél eldőlt, végérvényesen megmutatkozott az együttesek közötti tudásbeli fölény. A veszprémi kulcsemberek a végén már a kispadon pihentek – nem teljesen emiatt a csata utolsó tíz pontját az ellenfél dobta.

A veszprémiek túltették magukat azon, hogy nem jutottak a Nyugati-csoport első négy helyezettje közé, s szinte a nyitó mérkőzés után továbbjutottak. A visszavágót április 24-én (péntek, 19 óra) rendezik a Vetési gimnáziumban.

Mérész Csaba: Az első félidőben fáradtak voltunk a hosszú utazás miatt, aztán átlendültünk a holtponton. Miután keményebb lett a védelmünk, labdákat szereztünk és gyors akciókat vezettünk. Most hiába nyertünk, teljes erőbedobással készülünk a visszavágóra, hiszen többek között a szurkolóink kedvében is járnánk.
 
Fotó: veol

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink