Naptár

Betöltése

Bivalyerős center jött

2016. Február 15.
8 éve
 
A 31 éves kosárlabdázó (208 centi, 120 kiló) déli szomszédunkban, Újvidéken született, majd 2006-2008 között az University of Maryland színeiben negyvenhét derbin lépett pályára az NCAA-ban, az első osztályú amerikai nemzeti egyetemi ligában. Az Egyesült Államokból Németországba igazolt, később hazatért, hazájában az élvonalbeli Proleter Naftagas játékosa lett. Az elmúlt években a szerb harmadosztályban pattogtatott, ami főként azzal magyarázható, hogy menet közben a felsőfokú tanulmányait sem hanyagolta el: közgazdaságtant hallgatott, most pedig doktori disszertációját írja. A veszprémi sportkör elöljárói mondhatni véletlenül találtak rá. Múlt héten próbajátékra érkezett, aminek végeztével Mérész Csaba vezetőedző rábólintott a szerződtetésére. A középjátékos egyelőre a szezon végéig kötelezte el magát az éllovashoz.

– A veszprémi egyesületről most még keveset tudok, ám amit eddig tapasztaltam itt, az tetszik – mondta magyarul, majd meglepetésünkre hozzátette: – Már régóta gyakorlom a nyelveteket, ami meglehetősen nehéz, de szeretném mind jobban elsajátítani. Az új csapatom gyors és lendületes, s tudom, hogy a csoportjában az első négy hely egyikén szándékozik zárni. Ígérem, hogy minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy ezen elképzelés valóra váljon. Még vannak kondicionális problémáim, de gőzerővel azon munkálkodom, hogy a lemaradásomat ledolgozzam.

– Szasa érkezésével bővülnek a variációs lehetőségeink. Szeretnénk kihasználni a fizikai adottságait a palánkok alatt, vele még stabilabb lehet a védekezésünk – jegyezte meg Mérész-edző.

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink