Naptár

Betöltése

  Boldog új évet kívántak

  2015. December 20.
  6 éve
   
  Concordia Motax KC Pápa–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 60-72 (17-20, 15-16, 13-19, 15-17)

  Pápa, 200 néző. Vezette: Horváth, Sabáli, Benedek.

  Pápa: Szanati 7, Puszta 2, Németh 20/15, Henrik 5, Keresztes 14. Csere: Ács 7, Kutasi 1, Vajda B. 2, Hole, Horváth 2. Vezetőedző: Vajda József.

  Veszprém: Vertetics 9/3, Novák 9, Kámán 27/6, Körtélyesi 13/6, Takács 7/3. Csere: Simon 2, Sipos 2, Blaskovits 3/3, Oltárczy. Vezetőedző: Mérész Csaba.

  Mivel kéttucatnyi sportbarát kísérte el a veszprémi gárdát, jó hangulatban és kisebb hangpárbajjal kezdődött az összecsapás, aminek szurkolói vetélkedését végül fölényesen nyerték meg a „lármásabb” vendégek. Körtélyesi Gergelyék szereztek vezetést, ám labdaszerzéseik és látványos akcióik dacára a hazaiak akkor még egyenlítettek (5-5). Vertetics Ádámék a folytatásban jobban felszívták magukat: nagy energiákat mozgósítva levegőhöz sem engedték jutni Puszta Dávidot, aki ősszel soraikat erősítette, míg most a pápaiak vezéralakja (5-9). Pompásan védekeztek az egyetemisták, mindig közbenyúlt náluk egy kéz, mint ígérték: az agresszív hátsó alakzatuk alapot teremtett a jó eredményhez (7-17). A hazaiak szakvezetője szinte toporzékolt, de kisvártatva megnyugodhatott, mert az addig féken tartott övéi magukhoz tértek és egészen közel lopóztak a pontatlanná vált, elől kicsit lezserebb éllovashoz (15-17). Vertetics később is árnyékként követte a sokáig gólnélküli Pusztát, aki dobóhelyzetbe is alig került, majd sajnos megsérült (17-24). A liga egyik legjobban védekező csapata taktikusan és fegyelmezetten játszott, de a képzeletbeli karosszékében nem dőlhetett hátra, mert a másik oldal nem adta olcsón a bőrét (20-26). Idővel tízpontos előnyt harcoltak ki a veszprémiek, akik ha meglódultak, szabályos eszközökkel alig lehetett feltartóztatni őket (24-34). Kevés hiba tarkította a produkciójukat, ami előfordult, az főként a szívósan küzdő, de látványos szabálytalanságokat vétő rivális felállt falával szemben történt (29-35). A vendégeket az első félidőben a Vertetics, Kámán Tamás és Körtélyesi tengely repítette, a trió a pontok háromnegyedét szerezte.

  A nagyszünet után a több lepattanót szedett hazaiak ráijesztettek a kisebb hullámvölgybe került mieinkre (35-38), akik hamarosan megnyugodtak és az utasításokat betartva elkapták a fonalat (35-45). Továbbra is kellemetlen stílusban védekeztek, Takács András általában jól fogta – a végül tizenkét lepattanóig jutott – Keresztes Rafaelt, aminek következtében újabb labdákra tettek szert, s azokat Novák Patrikék pontokra váltották (40-53). A vendégek a saját kosárlabdájukat játszották, így Mérész-edző megengedhette, hogy Kámán és Vertetics jó darabig a kispadon pihenjen (45-55). A vetélytárs ugyanakkor nem tudott élni a lehetőséggel, „csak” Németh Armand szórta a hármasokat. Tízpontos vendégvezetéssel indult az utolsó negyed, majd az előny még megnyugtatóbb lett, lévén, együttesünk fegyelmezetten és nagy szívvel iparkodott (46-59). A következő percekben kicsit lazítottak a mieink, az irányzékuk elállítódott: megremegtek a kezek – kiváltképp a büntetődobásoknál (55-63), aztán Kámán a csata hátralévő részében megmutatta, hogy miért tartják őt a másodosztály legjobb spílerének. A kilenc lepattanót is begyűjtött kiválóság közelről és távolról is betalált, igazi vezére volt alakulatának. A bírók a végén is össze-vissza fújtak, mindkét fél kárára tévedtek, s bár a pápaiak minden erőtartalékukat mozgósították, a tabella-első eszén nem tudtak túljárni. A lefújás pillanataiban joggal zúgott a vendégdrukkerektől a „Szép volt, fiúk!” rigmus.

  Mérész Csaba: Gratulálok a srácoknak, nem csak a mai sikerért, hanem a szezonban mutatott eddigi teljesítményért is. Egyúttal köszönöm a szurkolóink buzdítását is, mindnyájuknak kellemes ünnepeket kívánunk.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink