Naptár

Betöltése

Búcsú a kupasorozattól

2014. Október 30.
9 éve
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Motax-Concordia KC Pápa 84-93 (27-19; 20-30; 17-22; 20-22)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Hervay, Gyuris, Goda.

Veszprém: Nagy, Gáll 13/6, Kelemen 6, Novák P., Sipos 11. Csere: Vertetics 13/6, Novák B. 4, Kámán 20/3, Farkas 14, Takács 3/3, Kováts, Oltárczy. Edző: Petőfi Áron.

Pápa: Kutasi 22/9, Horváth A. 11/3, Hadnagy 13/3, Henrik 9/3, Keresztes 26. Csere: Ács 8, Jarosevits 3, Vajda B. 1, Horváth Á. Edző: Vajda József.

A sérült Czakó Tamást nélkülöző hazaiak nem a legjobb összeállításukban kezdték a megyei rangadót, aminek követ-keztében az ellenfél kapott előbb lábra (5-10). A fiatal egyetemisták ugyan már a pápai térfélen letámadtak, az agresz-szivitásuk viszont nem volt elég ahhoz, hogy a palánkok alatt – gyakran – egyeduralkodó Keresztes Rafaelt kikapcsolják a játékból. Mivel a hórihorgas center mindkét oldalon jól használta ki a magassági fölényét, az övéi megnyugtató előnyt harcoltak ki (7-15). Petőfi-edző ekkor teljes sorcserére szánta el magát. Kámán Tamásék előbb kiegyenlítettek, majd pompás támadásokat vezetve megfordították az állást (22-17). A következő negyed elején tíz ponttal húztak el a veszprémiek, akik szigorúan védekeztek, labdákat szereztek, Vertetics Ádám pedig zseniális labdákkal szolgálta ki a társait. Aztán az addig zavarodottan pattogtató vetélytárs egyszer csak magához tért, igaz, ehhez az is kellett, hogy a mieink fegyelmezetlenné váltak, mind több hibát vétettek (33-30). Talán a sok csere miatt, Nagy Róberték nem igazán értették meg egymást a pályán, a legtöbben nem koncentráltak kellőképpen a fontos pillanatokban (46-46).

A leeresztett vendéglátók a fordulás után sem tudtak felpörögni, tízpontos pápai vezetésnél – mikor tényleg nagyban megváltozott a játék képe és kezdett szorulni a hurok –, Petőfi-edző ismét időt kért (49-59). Keresztes ekkor megint úgy élt a pályán, mint hal a vízben, más kérdés, hogy Farkas Attila messze került a bajnoki csatákon mutatott szenzációs formájától. Persze a társai is sok hibával tüsténkedtek, akartak ugyan, de az igyekezetük gyakran görcsösnek tűnt (55-62). Gáll Dominikék a záró felvonásban még egyszer nekidurálták magukat, néhány triplával megint felzárkóztak (71-74), ám a fellazult védelmük továbbra sem akart összeállni (73-83). A végén a pápaiak okosan tartották az előnyüket, a játékból kizökkent veszprémiek erejéből csak időnkénti fellángolásra futotta.

Petőfi Áron: Nem tartom tragédiának a kiesésünket, de most érdemes megállnunk és kicsit elgondolkodnunk. Természetesen szerettünk volna továbbjutni, ám hogy ez nem sikerült, abban mindnyájunknak van szerepe. Én is hibáztam, tízpontos vezetésünknél túl sokat cseréltem, csakhogy minél több lehetőséget akartam adni a fiataloknak, illetve azoknak, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Látni kell, hogy akik az előző évadban húzták az igát, azok közül most többen vannak formán kívül, önbizalomhiányban szenvednek és emiatt képtelenek felpörögni. Néhányan nem tudják feldolgozni, hogy bő lett a keretünk. Mindenkinek jobban kell akarni, mert ha nem így lesz, akkor a jövőben is gyakran elbizonytalanodunk. Nem vitás, csalódottak vagyunk és a folytatásban ennél többet óhajtunk mutatni.
 
fotó:veol.hu      Galéria: veol.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink